7 Must-see’s op Motel Mozaique met o.a. SOHN en Everything Everything

Motel Mozaique 2017 guides
Photo: Huck Sim

In het derde weekend van april vindt het festival Motel Mozaique plaats. MOMO is een ode aan de verwondering en de stad Rotterdam en kent daarmee een programma vol muziek, performance, kunst en rondleidingen. Wij namen de programmering helemaal door en selecteerden voor jullie tien must-see’s op Motel Mozaique! 

Drie dagen pakt het festival je telkens weer in met ontmoetingen. Gemakkelijk en soms wat ongemakkelijk. Laat je gidsen door Rotterdam. Doe mee met performance art. Zie een adembenemende dansvoorstelling. En ontdek nieuwe muziek!

1. SOHN

Motel Mozaique 2018 wordt geopend op donderdag 19 april met onder meer een concert van de Britse zanger/producer SOHN. Chris Taylor, de man achter de artiestennaam, staat bekend om zijn elektronische muziek. In 2014 speelt hij zich onmiddellijk in de kijker met zijn debuutalbum Tremors. Na een lange stilte verscheen in 2017 zijn tweede album Rennen. Nu laat SOHN echter snel weer van zich horen, want hij heeft onlangs nog een dubbelsingle uitgebracht: ‘Hue’ / ‘Nil’. Zou er live meer nieuw materiaal volgen?

Donderdag 19 april, 22:00 – 23:30, Theater Rotterdam: Main

2. Guided Tours

Ieder jaar worden tijdens Motel Mozaique guided tours georganiseerd die je de stad Rotterdam op een andere manier laat ontdekken. Je kunt kiezen uit meer dan 30 guided tours. Van dansers in een boksschool tot kerktoren-beklimming, je kunt het zo gek niet bedenken! Je kunt je momenteel al online aanmelden voor de tour die jij wilt meepakken. Check ze daarom nu op de Motel Mozaique website onder line-up en filter op ‘guided tours’.

3. De eerste live performance sinds 9 jaar van JOHAN

JOHAN (tussen 1990-1996 Johanna geheten) is een Nederlandse band rondom zanger/gitarist Jacob de Greeuw, opgericht in Hoorn. De band kende vele wisselingen in formatie, maar De Greeuw vormde altijd de spil. Na vijf albums, optredens op Pinkpop en zelfs ook een tour in Amerika, ging de band in 2009 uit elkaar. Inmiddels jaren later, moest het ervan komen: de terugkeer van JOHAN. Een goed deel van 2017 werd er gewerkt aan het album dat 13 april 2018 zal worden gepresenteerd. Op Motel Mozaique zal de band dus het album voor het eerst live ten gehore brengen.

Vrijdag 20 april, 22:00 – 23:00, Theater Rotterdam: Main

4. Nachtelijke afsluiting op de vrijdag door Everything Everything

Everything Everything vierde in 2017 hun tiende verjaardag met een splinternieuw album én internationale tour. Hun laatste langspeler, A Fever Dream, mag voor het eerst in hun bestaan als een consistente plaat beschreven worden — wat niet wegneemt dat ze daarvoor niet geniaal inconsistent waren. De band staat namelijk bekend om een ​​extreem eclectische en dynamische stijl en complexe liedjes met zware en gedetailleerde teksten die door Jonathan Higgs in falsetto worden gezongen.

Vrijdag 20 april, 00:00 – 01:15, Theater Rotterdam: Main

5. Parfum De BoemBoem met Tamino

Parfum de BoemBoem presenteert samen met Motel Mozaïque Concerts een uniek concert van Tamino en M. & Winterdagen op de bouwplaats bij Depot Boijmans Van Beuningen. Tamino speelt solo op deze bijzondere plek, in de avond staat speelt hij met zijn band tijdens MOMO Festival in Theater Rotterdam, Schouwburg.

Tamino is de rijzende ster uit België met Egyptische roots die vaak wordt vergeleken met Jeff Buckley. Naast Motel Mozaique staan ook Down The Rabbit Hole en Pukkelpop op het tourschema.

zaterdag 21 april, 16:30-17:30, Boijmans Van Beuningen

6. J. Bernardt

Nadat de Vlaamse band Balthazar een sabbatjaar ingelastte, besloot co-frontman Jinte B. Deprez een zijproject te starten. Onder de naam J. Bernardt bracht hij het album Running Days uit. De liefde voor synths (of Kraftwerk) heeft hij misschien van zijn vader meegekregen, maar hij maakt ze volledig de zijne. Gooi daar de indrukwekkende ervaringen van zijn ‘andere’ band bij en je weet ongeveer wat voor moois hij straks op het podium tevoorschijn tovert.

zaterdag 21 april, 23:00-00:00, Arminius

7. Garage Party

MOMO slaat voor dit niet te missen feest in het Groot Handelsgebouw de handen ineen met vijf bekende Rotterdamse feestorganisatoren: de Confetti Club, Altijd in de Buurt, CLUB K, Operator en The Suicide Club. Elke organisator krijgt een eigen area in het geweldige gebouw!

Zaterdag 21 april, 00:00 – 06:00, Groot Handelsgebouw

Motel Mozaique 2018

Photo: Kamiel Scholten

Stichting Motel Mozaïque organiseert jaarlijks een 3-daags stadsfestival, meerdere grote concerten en Fabrique Mozaïque. Het festival is sinds haar ontstaan in 2000 uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd event. Nighttown vormde de eerste zes jaar het episch centrum van MOMO. In 2006 moest Nighttown haar deuren sluiten en daarom sloeg MOMO haar vleugels verder uit over de stad Rotterdam. Niemand minder dan LCD Soundsystem, Scissor Sisters en 2manydjs beleefden op Motel Mozaïque hun eerste optredens.

Motel Mozaïque Logo

Motel Mozaïque 2024

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 18-20 april 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen