Dit zijn de 5 reden om naar Festival Mundial te gaan

Zowel Nederland als België barsten van de festivals. Om uit zo’n talloos aantal te kiezen, kan dan ook best pittig zijn. Om deze reden tippen we je vandaag één van onze favorieten. Dus ga ervoor zitten en check de onderstaande vijf redenen om naar Festival Mundial te gaan. 

1. Je voelt je een muzikale padvinder


De line-up van Mundial bestaat voornamelijk uit kleine artiesten. Grote kans dus dat je de namen niet van A tot Z kent. Maar is dat erg? Zeker niet. De podia worden door elke uithoek van de wereld gekoloniseerd, waardoor je een aanzienlijke portie wereldse invloeden tegenkomt. Het ene moment sta je los te gaan op ‘latino-achtige’ drum and bass, waarna je nog geen uur later je laat inburgeren bij Afrikaanse indie rock. Voor de bandjesspotters onder ons dus een waar Utopia.

2. Iedereen komt voor een feestje


Net als jij zijn er nog tal anderen die het programma niet bij hart kennen. Om deze reden weet je dus ook precies waar iedereen voor komt: een keigoed feestje. Of je nou alleen komt of met je festivalsquad, dansen doe je toch wel. Kijk er dus ook niet van op als je hotspots als de Zoete Zin nooit meer wilt verlaten. Dit gepaard met de Brabantse gezelligheid kan stiekem ook op niets anders uitlopen.

3. De randprogrammering is om van te smullen

Foto: Jostijn Ligtvoet

Los van het muzikale aspect speelt ook het randprogramma een grote rol op het festival. Zo kun je heerlijk op een IKEA-tempo rondslenteren over de Swan Market, genieten van straattheater of bij De Oase de tuinman in jezelf naar boven halen met foodworkshops. En dat is nog maar het begin. Zo speel je op de weide ook de nodige drankspellen in De Speeltuin, waarbij een klotsbuik het gevolg is van de vele rondes Stef Stuntpiloot.

4. Het is uit-freakin’-stekend bereikbaar

Festival Mundial
Foto: Gert-Jan Kusters

De organisatie van Mundial vindt haar toevlucht aan de Spoorzone in Tilburg. Zoals de naam al doet vermoeden ligt dit pal naast het treinstation. Geen gekloot met pendelbussen en lange rijen. Eenmaal in ‘Tillywood’ aangekomen is het dus ook mogelijk om je in vijf minuten al op de unieke festivallocatie te begeven – en jezelf he-le-maal te verliezen natuurlijk.

5. En dat alles voor een zacht prijsje

Festival Mundial

Het nadeel aan veel festivals tegenwoordig is de prijs. Maar jankend met je Rabobank Scanner in de hand een ticket kopen, dat hoeft niet. Tot 22 april haal je namelijk een compleet weekendticket voor maar €52,50. Hierna gaat de prijs met €10,- omhoog, wat het festival nog steeds een prikkie maakt.

Festival Mundial 2018

festival mundial

De 31e editie van het beruchte Festival Mundial vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Het festival heeft als thuisbasis de Spoorzone in Tilburg, wat bekend staat als dé creatieve locatie van de stad. Daarnaast is het ook nog eens op steenworp afstand van het station. Tot 22 april zijn de Early Bird tickets in de verkoop, die voor €52,50 over de toonbank gaan.

Na deze datum gaan de ticketprijzen met 10 euro omhoog. Ook voor wie de 22e net voor payday valt kan nog korting binnenslepen. Zo zijn er speciale aanbiedingen voor groepen, kampeerfanaten en CJP-pashouders. Je checkt alle infrmatie op de website van Festival Mundial.