Het beste van Festileaks: de leukste artikelen van week 16

My Baby
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Heb je iets gemist? In ‘Het Beste van Festileaks’ praten we je bij over het belangrijkste festivalnieuws en de leukste artikelen van afgelopen week. Zo interviewden we Cato van MY BABY, komt Rammstein met een nieuw album en is de line-up van Lollapalooza Berlin compleet gemaakt.

1. Cato van MY BABY: “We gaan sowieso onze setlist helemaal vernieuwen. We willen dat gevoel van vrij zijn in onze muziek doorgeven.”
Festileaks had een gesprek met zangeres Cato van de alternatieve band MY BABY. Ze spraken over Bevrijdingsdag, de komende festivalshows, Cato’s favoriete festivals en de herinneringen aan hun beste optredens.

2. Festileaks tipt: dit zijn de 5 reden om naar Festival Mundial te gaan
Ben jij wel eens naar Festival Mundial in Tilburg? Nee? Wij geven je 5 redenen dit zeker eens te gaan doen. Alleen al voor de bereikbaarheid en randprogrammering echt een must om te bezoeken. Een kleurrijke ontdekkingstocht voor de echte festivalliefhebber.

3. De 8 vetste festivals op Koningsdag 2018
Yes! Volgende week vrijdag is het weer Koningsdag en wij kunnen niet wachten om de leukste festivals van Nederland op te zoeken. Waar ga jij heen? Als jij en je vrienden het nog niet zeker weten, kunnen jullie een keuze maken uit de 8 vetste Koningsdag-evenementen van 2018.

4. Wijzigingen in blokkenschema Rock Werchter
Goed nieuws voor de fans van David Byrne. Je kunt namelijk langer van zijn concert op Rock Werchter genieten. Ook werd deze week bekend gemaakt dat de tickets voor zondag, waar Arctic Monkeys headliner is, ook he-le-maal zijn uitverkocht.

5. Rammstein werkt aan nieuw album
Het laatste album van de metalformatie stamt alweer uit 2009, dus het is voor de fans hoog tijd om met een nieuwe plaat te komen. Wel liet gitarist Richard Kruspe tijdens het Spaanse Resurrection Fest weten dat het misschien wel het laatste studioalbum van Rammstein is.

6. Combitickets Graspop 2018 uitverkocht en blokkenschema bekend
De Graspop combitickets zijn helemaal uitverkocht. Ook kun je de timetable eens rustig gaan bekijken en jouw persoonlijke schema samenstellen. Voor de late beslissers zijn op dit moment alleen nog dagtickets beschikbaar.

7. Festileaks tipt: 6 redenen om een keer Electric Castle te proberen
Het is al geen straf om tussen de Roemeense heuvels naast een kasteel te verblijven, maar het is helemaal feest als er een festival in deze prachtige natuur neerstrijkt. Electric Castle won in 2017 de Festileaks Award voor beste camping, dus lees snel verder!

8. Line-up Lollapalooza Berlin compleet met o.a. Fink
Lollapalooza Berlin gaat in 2018 haar vierde jaar in met o.a. Kraftwerk 3D en Imagine Dragons, die al eerder werden aangekondigd. Nu maken Fink, Fil Bo Riva en nog 9 anderen het lijstje af.

9. Onderaan de Pinkpop-poster: maak kennis met Greta van Fleet
Hier zoomen we in op de kleinste namen van een festivalposter. Deze week stellen we de Amerikaanse en piepjonge hardrockband Greta van Fleet aan je voor. Ze zullen spelen op de zondag van Pinkpop 2018.

10. Voorproefje: bekijk het nieuwe terrein van We Are Electric 2018
Deze week gaf We Are Electric via een Instagram-post aan hoe het terrein er in 2018 uit komt te zien. Een andere locatie dit jaar, dus wij zijn benieuwd wat er allemaal nog meer verandert.

Het Beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook biedt Festileaks achtergrondinformatie, Spotify playlist, quizzen en meer. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de leuktste artikelen van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date en met de tofste weetjes de nieuwe week in!