Na een overdonderende tour door de Europese zalen komen Nick Cave & The Bad Seeds deze zomer weer de festivals veroveren. Down The Rabbit Hole en Rock Werchter mogen de verwachtingen hoog leggen. Wat mag er volgens jou op de setlist?

In de FestiTinder van deze week mag jij kiezen uit 41 nummers van Nick Cave & The Bad Seeds. Ben jij nog niet bekomen van Skeleton Tree of gaan je haren nog steeds overeind staan als Tender Prey onder de naald gaat? Laat je stem horen!

 FestiTinder

Met zijn uitgebreid repertoire kan Nick Cave enkele uren vullen. We hebben voor jullie al een selectie gemaakt met zijn meest live gespeelde nummers en zijn grootste hits. Als we kijken naar zijn shows van het afgelopen najaar, mogen we een flinke dosis Skeleton Tree verwachten. Aangevuld met wat Push The Sky Away en een doorslagje van zijn repertoire. Wil je het nummer deze zomer horen? Swipe naar rechts. Is het een smet op de setlist? Veeg hem naar links.

Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave & The Bad Seeds is in 1983 opgericht rondom zanger Cave. De band heeft in totaal 15 albums uitgebracht en staat bekend als een zeer sterke live-act. De heren hebben door de jaren heen een zeer verschillend geluid ontwikkeld. Zo zijn er invloeden van post-punk, alternatieve rock en ook minimalistische muziek. Hun meest recente album, Skeleton Tree, dateert van 2016 en werd zeer goed ontvangen. Tijdens de studiosessies voor het album overleed de 15-jarige zoon van Cave. Hoewel de opnames toen bijna klaar waren, heeft die traumatische gebeurtenis veel invloed gehad op het album.

Artist Quiz

Onlangs stond Nick Cave centraal in onze artist quiz. Vijf vragen over één artiest volgens een vast stramien: ‘Wie?’, ‘Wat?’, ‘Wanneer?’, ‘Welk?’ en ‘Waar?’. Ben jij een echte kenner of kun je nog een bijspijkerlesje gebruiken? Let’s find out!