Advertisement

Festivalconcert: Royal Blood op Lollapalooza Brazil 2018

Krijgen we Royal Blood te zien op de Europese podia dit jaar? We hadden de hoop al opgegeven, maar plots kregen we geweldig nieuws uit IJsland: op 19 juni speelt de band in Reykjavik. Of er ook festivals volgen, is nog niet zeker. Wij hopen alvast van wel. Geniet nog eens van hun kunsten met het optreden op Lollapalooza Brazil 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=KtSUNbDDYoM

Het is moeilijk om stil te staan bij een concert van Royal Blood. De band heeft nog maar twee albums, maar heeft meer dan genoeg materiaal om een weide aan het springen te krijgen. Met nummers als ‘Little Monster’ en ‘Figure It Out’ op hun debuutplaat komen de twee heren binnen door de grote poort. Vorig jaar gingen ze door waar ze gebleven waren met het album How Did We Get So Dark?. Krijg jij al kriebels als je aan hun muziek denkt? Bekijk het optreden van het duo op Lollapalooza Brazil 2018.

Royal Blood

Photo: Perou

Royal Blood is een Britse rockband die bestaat uit bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher. Het is dus een duo, bestaande uit een bassist/zanger en een drummer, wat een ongebruikelijke combinatie is. Door de vele effecten die over de bas zitten weet Royal Blood echter een muur aan geluid te combineren. In 2014 braken ze door, met het titelloze debuutalbum. Hierop stonden onder andere hits als ‘Figure it Out’ en ‘Ten Tonne Skelleton’. Sindsdien is de band een grote naam binnen de rock. Begin 2017 kwam de nieuwe single ‘Lights Out’ uit, en daarna hun tweede album, How Did We Get So Dark?. Inmiddels zijn de Britten aan een grote wereldtour bezig, met hopelijk nog meer Europese data dan enkel IJsland.