Royal Blood maakt eerste Europese datum bekend voor 2018

Photo: Perou

Royal Blood heeft het eerste Europees optreden in 2018 bekend gemaakt. De band staat op 19 juni in de Laugardalshöll in Ijsland. 

Het optreden van Royal Blood is aangekondigd via een Facebook post op de pagina van de band. Voor de twee mannen is dit de eerste datum voor een Europees optreden. Het rock-duo heeft een uitgebreide tour in het teken van nieuwste album How Did We Get So Dark?. Zo zijn de heren onder andere te zien in Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland.

In 2017 gaf Royal Blood nog een knallend optreden in de Afas Live, en gaven ze een aantal spetterende optredens op onder meer Glastonbury, Rock Werchter en Roskilde. In 2015 stonden ze op Best Kept Secret. Of ze dit jaar ook Europese festivaloptredens geven is nog niet duidelijk. Voor festivals vóór 19 juni in Europa valt de band sowieso af door de Amerikaanse tour. Toch kunnen we blijven hopen op een optreden in de Benelux.

Royal Blood

Royal Blood

Royal Blood is een Britse rockband die bestaat uit bassist Mike Kerr en drummer Ben Thatcher. Het is dus een duo, bestaande uit een bassist/zanger en een drummer, wat een ongebruikelijke combinatie is. Door de vele effecten die over de bas zitten weet Royal Blood echter een muur aan geluid te combineren. In 2014 braken ze door, met het titelloze debuutalbum. Hierop stonden onder andere hits als ‘Figure it Out’ en ‘Ten Tonne Skelleton’. Sindsdien is de band een grote naam binnen de rock. Begin 2017 kwam de nieuwe single ‘Lights Out’ uit, en daarna hun tweede album, How Did We Get So Dark?. Inmiddels zijn de Britten aan een grote wereldtour bezig, met hopelijk nog meer Europese data dan we nu hebben.

Alvast een liveshow zien van de band? Kijk dan dit festivalconcert van Royal Blood op T In The Park 2014.