Ronnie Flex, Broederliefde en meer maken affiche Solar 2018 compleet

Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

Het Solar-feestje is compleet! Met de komst van Ronnie Flex en Broederliefde naar de Maasplassen zijn de laatste namen bekendgemaakt voor het Roermondse festival. 

Ook Frenna en 2manydjs zien we terug in Limburg. Dit was vanochtend al te lezen bij Limburger en 1Limburg. Inmiddels zijn de namen ook officieel door Solar aangekondigd. Op de onderstaande poster kan je checken wie er allemaal te zien zijn.

Het thema voor de aankomende editie is ‘Imagine: Defining Creativity’. Het festival wil hiermee terug naar de basis waar, op creatief gebied, alles kan en mag. Naast de DJ’s, bands en rappers is er dan ook een uitgebreid randprogramma. Spelletjes, theater en een inmiddels legendarisch watergevecht; het is allemaal terug te vinden op Solar 2018.

Ronnie Flex

Foto: Bart Heemskerk

Ronnie Flex, in het dagelijks leven Ronell Langston Plasschaert, begon zijn carrière aan de popacademie. Hij was voor het eerst te horen op het album van Gers Pardoel: hier maakte hij de beats van het nummer ‘Zweef’. In 2011 maakte Ronnie Flex deel uit van hiphop-collectief Nouveau Riche. Hij tekende vervolgens bij platenlabel Top Notch een contract, waar hij in 2014 zijn debuutalbum De nacht is nog jong, net als wij voor altijd uitbracht.

In 2015 kwam zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Hij werkte mee aan het album New Wave, waarop hit ‘Drank & Drugs’ stond. Sindsdien is Ronnie Flex één van de grootste namen binnen de Nederlandse hiphop. Dit bevestigde hij afgelopen jaar nog meer met zijn nieuwe album Rémi en hits als ‘Energie’ en ‘Come Again’. Komend voorjaar is de rapper te zien op Pinkpop, Woo Hah en is hij ambassadeur van de vrijheid op diverse bevrijdingsfestivals.

Solar 2018

Het Solar Weekend Festival, afgekort Solar, wordt sinds 2005 jaarlijks georganiseerd bij recreatiegebied De Weerd in Roermond. Het festival zelf vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 en zondag 5 augustus, maar echte diehards kunnen zich al vanaf donderdag 2 augustus vermaken op de camping. Zowel dag- als weekendkaarten zijn nog beschikbaar. Voor een weekend exclusief camping betaal je €79,-, een dagkaart is €49. Een lang weekend (entree vanaf donderdag) is €135,-. Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Solar Logo

Solar 2024

Locatie
Nederland
Roermond, Nederland
Datum 1-4 augustus 2024
Line-up
Waxfiend
6EJOU
Viktor, Waxfiend, 6EJOU +54 meer
Tickets Kopen