Kings of Leon, N.E.R.D. en meer naar Glasgow Summer Sessions 2018

De organisatie van Glasgow Summer Sessions maakt een nieuwe worp namen bekend. Onder meer Kings of Leon en N.E.R.D. komen in augustus naar de Schotse hoofdstad.

Glasgow Summer Sessions presenteert in totaal negen nieuwe namen. Op 22 augustus staan Kings of Leon en The Wombats op de planken. Drie dagen later is Catfish And The Bottlemen de headliner met verder Twin Atlantic, DMA’s, Peace en Neon Waltz op het programma. Bugzy Malone en N.E.R.D. zijn toegevoegd aan de line-up van 29 augustus, de dag van de al eerder aangekondigde Kendrick Lamar.

N.E.R.D

N.E.R.D is een Amerikaanse rock/hiphopband. De band bestaat uit Pharrel Williams, Chad Hugo en Shay Haley. In 2001 brak de groep door met debuutalbum In Search Off…. Tot 2010 bracht de band in totaal vier studioalbums uit, waarmee ze zeer populair werden. Hierna werd het echter stiller rond N.E.R.D, mede door soloprojecten van de leden. In 2017 kwamen ze ijzersterk terug met single ‘Lemon’, waarop ook Rihanna te horen is. Ook het vijfde album, No One Ever Really Dies, kwam uit in 2017. Op dit album zijn onder andere samenwerkingen met Future, Andre 3000 en Kendrick Lamar te horen. Met het nieuwe album op zak is de band ook weer volop aan het touren, en doen ze veel festivals aan. Zo is de band te zien op North Sea Jazz, maar staan ze ook op Northside, Paris Summer Jam en Lowlands.

Glasgow Summer Sessions 2018

De Glasgow Summer Sessions vinden dit jaar plaats op 22, 25 en 29 augustus in Bellahouston Park, Glasgow. Dit jaar zijn Kings of Leon, Catfish And The Bottlemen en Kendrick Lamar de headliners. Het festival vierde in 2013 haar eerste editie en sindsdien hebben onder meer Eminem, The Killers, Paolo Nutini en Calvin Harris het festival al aangedaan. Tickets voor de eerste 2 dagen gaan vrijdag 13 april in de verkoop. Voor 29 augustus zijn er al kaarten te koop. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.