Lowlands 2018 pakt uit met N.E.R.D. en meer

N.E.R.D

Het festival van de lage landen maakt nieuwe namen bekend. N.E.R.D. en Gogol Bordello vullen het affiche van Lowlands 2018 aan.

Naast bovenstaande namen worden ook James Bay en The Wombats officieel aangekondigd. Zij onthulden eerder zelf hun komst naar het festival in Biddinghuizen. Ander nieuwe acts op het affiche zijn Patti Smith, Tom Odell, Nils Frahm en King Gizzard & The Lizard Wizard. De hele aankondiging vind je hieronder.

Deze artiesten zijn de eersten die het festival aankondigt na de headliners Kendrick Lamar, Gorillaz en The War On Drugs. Hoewel het lastig is om daar aan te tippen doen deze namen er zeker niet voor onder.

N.E.R.D

N.E.R.D is een Amerikaanse rock/hiphopband. De band bestaat uit Pharrel Williams, Chad Hugo en Shay Haley. In 2001 brak N.E.R.D door met debuutalbum In Search Off…. Tot 2010 bracht de band in totaal vier studioalbums uit, waarmee ze zeer populair werden. Hierna werd het echter stiller rond N.E.R.D, mede door soloprojecten van de leden. In 2017 kwamen ze echter ijzersterk terug met single ‘Lemon’, waarop ook Rihanna te horen is. Ook het vijfde album, No One Ever Really Dies, kwam uit in 2017. Op dit album zijn onder andere samenwerkingen met Future, Andre 3000 en Kendrick Lamar te horen. Met het nieuwe album op zak is de band ook weer volop aan het touren, en doen ze veel festivals aan. Zo is de band te zien op North Sea Jazz, maar staan ze ook op NorthsideParklife en Paris Summer Jam.

Lowlands 2018

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In 2018 vindt Lowlands plaats van 17 t/m 19 augustus. Afgelopen jaar vierde het festival haar 25e verjaardag. In 2017 waren Mumford & Sons, Editors en The xx de headliners, maar er was natuurlijk veel meer te beleven. Van theater tot ballet en het maken van je eigen sokpop. Op het festival in Biddinghuizen kan en mag alles. Ben je benieuwd wie je komend jaar kan zien in de Free State of LLow? Wij houden je natuurlijk op de hoogte!

Tickets voor de aankomende editie zijn in de verkoop en kosten 185,- euro exl. servicekosten. Voor meer informatie over Lowlands 2018 kun je terecht op de officiële website.

Met de eerste namen is het natuurlijk tijd voor voorpret. Check hier onze Lowlands 2018-playlist:

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.