NorthSide 2018 maakt N.E.R.D, The War On Drugs en meer bekend

N.E.R.D

Het Deense festival NorthSide heeft een nieuwe lading namen bekendgemaakt. Onder andere N.E.R.D, The War On Drugs en Body Count Ft. Ice-T zijn van de partij.

In totaal kondigde NorthSide 17 nieuwe namen aan. Met de nieuwe toevoegingen begint het affiche aardig vol te raken. Zo werden eerder al namen als Björk, Queens of the Stone Age, The National en Beck aangekondigd. De volledige lijst met nieuwe namen check je hieronder:

Body Count feat. Ice-T, Earl Sweatshirt, Findlay, Francobollo, Gang of Youths, Gilli / Kesi, Greta Van Fleet, Kellermensch, Marvelous Mosell, N.E.R.D, Rex Orange County, Rival Sons, Rostam, The Internet, The War on Drugs, Tom Grennan en Warpaint.

De aankondiging voor NorthSide is niet het eerste Europese festivaloptreden voor N.E.R.D dit jaar. Zo was al bekend dat ze komende zomer te zien zijn op onder meer Parklife Festival en Lovebox in Engeland. Daar kwam afgelopen week de bevestiging voor het Spaanse Cruilla bij. Of we ook een show in de lage landen mogen verwachten van de heren is nog niet zeker.

N.E.R.D

N.E.R.D is een hiphop/rock-band uit Amerika. De band is een samenwerking tussen Pharrel Williams, Chad Hugo en Shay Haley. De heren brachten in 2001 hun eerste album In Search Off… uit. Dit album verkocht goed, en zorgde meteen voor een grote bekendheid. In totaal bracht de band in de periode tot 2010 vier albums uit, maar daarna werd het stiller rondom N.E.R.D. De stilte werd in november 2017 doorbroken met het uitbrengen van de single ‘Lemon’, waar ook Rihanna op te horen is. Het vijfde album, No One Ever Really Dies, volgende in december en is ouderwets sterk. Op het album zijn onder andere samenwerkingen met André 3000, Ed Sheeran en Kendrick Lamar te horen. Met dit nieuwe album op zak is de band ook weer volop aan het touren. N.E.R.D is in ieder geval te zien op NorthSide 2018 en het blijft hopen op een optreden dichter bij huis.

NorthSide 2018

NorthSide 2018 vindt plaats van 7 t/m 9 juni in Aarhaus in Denemarken. Het festival heeft dit jaar met acts als The War on Drugs, Björk en Queens of the Stone Age al een sterke line-up staan. Vorig jaar waren onder andere Frank Ocean en Radiohead te zien. Weekendtickets voor NorthSide kosten €214. Er zijn ook dagtickets verkrijgbaar, voor de prijs van €133. Voor kaarten moet je snel zijn: de vrijdag is al uitverkocht, en ook voor zaterdag zijn er nog maar weinig kaarten beschikbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.