Opwarmen voor Dour: de eerste festivalshow van alt-J in 2018

Alt-J
Foto: Zdenko Hanout (Colours Of Ostrava 2017)

Afgelopen week speelde alt-J een weergaloze set op Coachella 2018. Deze zomer zien we het Britse viertal op onder andere Dour en Rock am Ring 2018. Hoog tijd om te zien wat de heren voor ons in petto hebben.

1. Een parel van een setlist

alt-J Setlist Coachella Festival 2018 2018, RELAXER Tour

Alt-J bewijst maar weer eens dat er een hoop moois te doen is met een setlist van een uurtje. We zien een mooie balans tussen platen van succesalbum An Awesome Wave en ander uitgebracht materiaal, waaronder het vorig jaar verschenen Relaxer. Dat betekent genieten van nieuwere nummers zoals ‘3WW’, maar ook meedansen op golden oldies ‘Breezeblocks’, ‘Dissolve Me’ en ‘Fitzpleasure’.

2. Visuals die perfect bij de muziek passen

De spectaculaire lichtshow die de band meeneemt tilt het alt-J gevoel naar een nog hoger niveau. Bij vlagen veel kleur, flashy en misschien zelfs een beetje bedwelmend; door deze visuals ga jij even helemaal op in het concert. Je voelt de energie al bijna door je lichaam stromen bij het zien van de beelden, dus bereid je maar voor om deze zomer helemaal in the zone te raken.

3. Onvervalst intiem

https://youtu.be/_wzrVaHIvFQ

Toch doen de visuals niets af aan het grootste wapen dat alt-J met zich meeneemt: de show is nog altijd even intiem als voorheen. Frontman Joe Newman moet het niet hebben van rondrennen op het podium, zijn attitude tegenover het publiek of vurige solo’s: hij doet gewoon zijn ding. Daarom staat hij nog steeds met zijn gitaar op zijn navel en zijn fragiele stem mooie liedjes te zingen.

4. Een goedgehumeurd publiek

Het zal je vast niet verbazen, maar na zo’n lijstje kun je als publiek natuurlijk niets dan tevreden zijn. Zo ook de Amerikaanse comedian Joe Stapleton. Bereid je dus maar vast voor op een ultieme ervaring tijdens Dour 2018.

Dour 2018

Dour algemeen

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Al 29 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn: een unieke, diverse programmering, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Dour Festival 2018 vindt plaats op 11 t/m 15 juli 2018 in het gelijknamige plaatsje Dour in België. De kaarten voor het festival zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Weekendtickets zijn verkrijgbaar vanaf € 155,-. Kijk voor meer informatie op de website.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2023

Locatie
België
Dour, België
Datum 12-16 juli 2023
Line-up
Damso
Paul Kalkbrenner
Orelsan
Tickets Kopen