Ronnie Flex, Jett Rebel en meer naar Wantijpop 2018

Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

Het Dordtse festival Wantijpop maakt het hele programma bekend. Op 2 juni kun je in het Wantijpark gaan genieten van optredens van onder andere Ronnie Flex en Jett Rebel.

Naast Ronnie Flex en Jett Rebel zijn ook Alain Clark en Sue the Night te zien. Daarnaast staan Jeangu Macrooy, The Overslept en Funkanizers op het programma van het festival in Dordrecht. Het festival is gratis te bezoeken.

Ronnie Flex

Foto: Bart Heemskerk

Ronnie Flex, in het dagelijks leven Ronell Langston Plasschaert, begon zijn carrière aan de popacademie. Hij was voor het eerst te horen op het album van Gers Pardoel: hier maakte hij de beats van het nummer ‘Zweef’. In 2011 maakte Ronnie Flex deel uit van hiphop-collectief Nouveau Riche. Hij tekende vervolgens bij platenlabel Top Notch een contract, waar hij in 2014 zijn debuutalbum De nacht is nog jong, net als wij voor altijd uitbracht.

In 2015 kwam zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Hij werkte mee aan het album New Wave, waarop hit ‘Drank & Drugs’ stond. Sindsdien is Ronnie Flex één van de grootste namen binnen de Nederlandse hiphop. Dit bevestigde hij afgelopen jaar nog meer met zijn nieuwe album Rémi en hits als ‘Energie’ en ‘Come Again’. Komend voorjaar is de rapper te zien op Pinkpop, Woo Hah en is hij ambassadeur van de vrijheid op diverse bevrijdingsfestivals.

Wantijpop

Wantijpop is een jaarlijks terugkerend festival in het Wantijpark in Dordrecht. Het festival bestaat al sinds 1995. Dit jaar vindt Wantijpop plaats op 2 juni en het festival is gratis te bezoeken. Deze editie staan onder andere optredens Ronnie Flex, Alain Clark en Jett Rebel op de planning. Vorig jaar waren er optredens van onder andere Waylon, Rondé en Broederliefde.