The National brengt live nieuw nummer ten gehore

The National
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Down The Rabbit Hole 2016)

Afgelopen weekend was The National te zien op het Homecoming Festival in Amerika. Erg opvallend was het nieuwe nummer dat ze daar speelden tijdens de toegift van de tweede avond. 

Het nummer heet ‘Light Years’ en is niet te vinden op het door de band laatst uitgebrachte album Sleep Well Beast. Dit zou kunnen betekenen dat we nieuw werk kunnen verwachten. Hieronder is een video te zien waar ze het nieuwe nummer spelen.

The National

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. De band brak echter pas door in 2007, met dank aan het succesvolle album Boxer. Onlangs brachten ze alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Dit album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Ter ere van het nieuwe album toeren de Amerikanen de aankomende paar maanden de hele wereld rond.

Naast concerten doet de band komende zomer ook optredens op diverse festivals, zoals Best Kept Secret. Alvast een voorproefje zien van een concert van The National? Kijk dan dit festivalconcert van de band op Pitchfork 2017.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen