Appelpop 2018 presenteert onder meer Ronnie Flex & Deuxperience Band

Ronnie Flex
Ronnie Flex, @Kamiel Scholten Fotografie

Nieuws vanuit Tiel: Appelpop heeft nieuwe namen aan het affiche toegevoegd. Onder andere Johan en Ronnie Flex & The Deuxperience Band geven een optreden. 

Naast bovengenoemde namen onthult het festival ook Jacqueline Govaert en dj-duo Lucas & Steve. Voor Appelpop werden eerder al artiesten als Bløf, Chef’Special en Golden Earring aangekondigd. Met de vier nieuwe namen begint het affiche van het gratis festival dus aardig vorm te krijgen.

Ronnie Flex & Deuxperience Band

Foto: Bart Heemskerk

Ronnie Flex, in het dagelijks leven Ronell Langston Plasschaert, begon zijn carrière aan de popacademie. Hij was voor het eerst te horen op het album van Gers Pardoel: hier maakte hij de beats van het nummer ‘Zweef’. In 2011 maakte Ronnie Flex deel uit van van hiphop-collectief Nouveau Riche. Hij tekende vervolgens bij platenlabel Top Notch een contract, waar hij in 2014 zijn debuutalbum De nacht is nog jong, net als wij voor altijd uitbracht.

In 2015 kwam zijn definitieve doorbraak bij het grote publiek. Hij werkte mee aan het album New Wave, waarop hit ‘Drank & Drugs’ stond. Sindsdien is Ronnie Flex één van de grootste namen binnen de Nederlandse hiphop. Dit bevestigde hij afgelopen jaar nog meer met zijn album Rémi, en hits als ‘Energie’ en ‘Come Again’. Inmiddels heeft de rapper met Nori nog een nieuw album op zak. Aan hits dus geen gebrek op Appelpop.

Appelpop 2018

Foto: Bart Heemskerk

Appelpop 2018 vindt plaats op 7 en 8 september in Tiel. Het is één van de grootste gratis festivals in Nederland en omstreken. Ondanks dat het gratis is, weet de line-up nooit tegen te vallen. Zo stonden vorig jaar onder andere Racoon, Triggerfinger en Kensington op het affiche. Dit jaar is het de beurt aan Golden Earring, Chef’Special en Ronnie Flex. Voor meer informatie kun je de website van het festvial raadplegen.

Appelpop Logo

Appelpop 2023

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 8-9 september 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen