North Sea Jazz
Tickets
7-10 juli 2022
Nederland
Rotterdam, Nederland

Chaka Khan toegevoegd aan line-up North Sea Jazz 2018

Photo by Chrisna Herbst

De laatste naam voor de zondag van North Sea Jazz 2018 is bekend. Niemand minder dan Chaka Khan is toegevoegd aan de affiche.

Chaka Khan gaat optreden met het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley. Door de toevoeging van de Amerikaanse zangeres is het optreden van Ruben Blades & Roberto Delgado Salsa Big Band verplaatst naar 19.00.

De affiche van North Sea Jazz is dit jaar zeker de moeite waard. Eerder werden al acts als Nile Rodgers & Chic, Gary Clark Jr. en N.E.R.D. aangekondigd.

Chaka Khan

https://www.youtube.com/watch?v=f-XnT_Gd91o

Chaka Khan begint haar carrière in de jaren 70 als zangeres van de band Rufus. In 1978 besluit ze solo te gaan en dat is niet zonder succes. Op haar debuutalbum Chaka staat direct de grote hit ‘I’m Every Woman’. Later zullen hits als ‘Ain’t Nobody’ en ‘I Feel For You’ volgen. Chaka Khan komt graag in Nederland. In 2016 was ze live te bewonderen op Night of the Proms en een jaar later trad ze op in Paradiso. Ook in 2018 komt de soulzangeres naar Nederland voor een show op North Sea Jazz.

North Sea Jazz 2018

North Sea Jazz 2018 vindt plaats van 13 t/m 15 juli, in Rotterdam. Het festival is het grootste indoor jazz festival van de wereld. North Sea Jazz weet dan ook ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Dit jaar zijn onder andere Khalid, N.E.R.D en Nile Rodgers & Chic aangekondigd. De ticketverkoop gaat zoals ieder jaar erg hard, dus als je een kaartje wil scoren moet je snel zijn. Weekendtickets zijn al uitverkocht, evenals dagkaarten voor vrijdag en zaterdag. Dagkaarten voor zondag zijn wél nog verkrijgbaar voor de prijs van €89. Voor meer informatie kun je de website van het festival raadplegen.

North Sea Jazz Logo

North Sea Jazz 2022

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 7-10 juli 2022
Line-up
Archie Shepp
Marion Rampal
Alune Wade
Tickets Dagkaarten vanaf €50. Combitickets vanaf €260. Kopen