North Sea Jazz 2018 presenteert onder meer N.E.R.D, D’Angelo en Emeli Sandé

N.E.R.D

North Sea Jazz maakt een nieuwe lading namen bekend. Het festival bevestigt onder andere N.E.R.D, D’Aneglo en Emeli Sandé . 

De nieuwe namen heeft de organisatie via de website bekendgemaakt. In totaal kondigt North Sea Jazz 29 nieuwe artiesten aan. De volledige lijst nieuwe namen per dag check je hieronder:

Vrijdag: D’Angelo, Emeli Sandé, WizKid, Charles Lloyd & The Marvels, Stanley Clarke Band, Kurt Elling Quintet with special guest Marquis Hill, Willie Colon, Maria Schneider & Ensemble Denada, Rohey en Michael League.

Zaterdag: Leon Bridges, Philip Catherine, GoGo Penguin, Sons of Kemet, Fred Hersch Trio, Chico Freeman Plus+tet, The Quartet.NL (Herman / Beets / Bennink / Glerum) en Nubya Garcia.

Zondag: N.E.R.D, Rubén Blades & Roberto Delgado Orquesta: ‘Caminando, Adios Y Gracias’, Oumou Sangaré, Nathaniel Rateliff & the Night Sweats, Eric Vloeimans’ Levanter, Avishai Cohen ‘1970’, Mulatu Astatke, Sevdaliza en Daymé Arocena.

Met de toevoeging van de nieuwe namen begint het affiche van North Sea Jazz er mooi uit te zien. Eerder werden al acts als Nile Rodgers & Chic, Khalid en Gary Clark Jr. aangekondigd. Daarnaast is North Sea Jazz tot nu toe het eerste festivaloptreden van N.E.R.D in de Benelux.

N.E.R.D

N.E.R.D is een Amerikaanse rock/hiphopband. De band bestaat uit Pharrel Williams, Chad Hugo en Shay Haley. In 2001 brak N.E.R.D door met debuutalbum In Search Off…. Tot 2010 bracht de band in totaal vier studioalbums uit, waarmee ze zeer populair werden. Hierna werd het echter stiller rond N.E.R.D, mede door soloprojecten van de leden. In 2017 kwamen ze echter ijzersterk terug met single ‘Lemon’, waarop ook Rihanna te horen is. Ook het vijfde album, No One Ever Really Dies, kwam uit in 2017. Op dit album zijn onder andere samenwerkingen met Future, Andre 3000 en Kendrick Lamar te horen. Met het nieuwe album op zak is de band ook weer volop aan het touren, en doen ze veel festivals aan. Zo is de band te zien op North Sea Jazz, maar staan ze ook op Northside, Parklife en Paris Summer Jam.

North Sea Jazz 2018

North Sea Jazz 2018 vindt plaats van 13 t/m 15 juli, in Rotterdam. Het festival is het grootste indoor jazz festival van de wereld. North Sea Jazz weet dan ook ieder jaar een sterke line-up te presenteren. Dit jaar zijn onder andere Khalid, N.E.R.D en Nile Rodgers & Chic aangekondigd. De ticketverkoop gaat zoals ieder jaar erg hard, dus als je een kaartje wil scoren moet je snel zijn. Weekendtickets zijn al uitverkocht, evenals kaarten voor zaterdag. Dagkaarten voor vrijdag en zondag zijn wél nog verkrijgbaar, voor de prijs van €89. Voor meer informatie kun je de website van het festival raadplegen.

North Sea Jazz Logo

North Sea Jazz 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 7-9 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen