Festivalrapport: Het bos van Hellendoorn is het perfecte decor voor Dauwpop 2018

Dauwpop 2018
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De vierentwintigste editie van Dauwpop viel niet op Hemelvaart, maar het was desondanks een gezegend dagje. Met lekker eten, een knallende line-up, en een uitstekende sfeer was het ook dit jaar weer volop genieten in het bos van Hellendoorn. 

Festileaks was er bij en vroeg zo’n 50 festivalgangers naar hun mening over zes onderdelen van de festivalbeleving. De gemiddelde cijfers presenteren we in het Festivalrapport, dat we de hele zomer opstellen op tientallen festivals door heel Europa. Wil je op de hoogte blijven? Volg Festileaks dan op Facebook, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Dit was Dauwpop 2018 volgens de festivalbezoekers.

Line-up: 7,2

Triggerfinger
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Met onder andere Triggerfinger, Kensington, Tusky en YUNGBLUD op de planken was het betere gitaarwerk goed vertegenwoordigd op Dauwpop. Daarnaast was er ook een selectie van hiphop en dance-artiesten om uit te kiezen. Aan de programmering viel te merken dat Dauwpop de focus niet op die genres legt. Maar dat mocht vooral bij het jongere publiek niet baten. Volgens Esmée (16) uit Nijverdal was Kraantje Pappie het vetste wat ze had gezien, “Maar Bizzey was ook erg lit”.

Randprogrammering: 6,5

Dauwpop 2018 kinderen
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Voor een uitgebreid randprogramma hoef je niet naar Hellendoorn te komen, je vindt hier geen literatuur, (straat)theater of dansprogramma. Gelukkig waren er genoeg lekkere plekjes te vinden om even een pauze te nemen van het muziekgeweld, zoals het speciale bieren terras en de food area voor de King King. Soms zelfs te lekker: “We wilden eigenlijk Bökkers gaan checken, maar we zitten hier veel te lekker in de schaduw”, aldus Greg (20) en Jeffrey (21) uit Amersfoort.

Sfeer: 8

Dauwpop 2018 chill
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Eigenlijk is iedereen het er over eens: de sfeer op Dauwpop is fantastisch! Door de kleine, bijna knusse indeling van het festivalterrein ontkwam je niet aan het gezellige gevoel. De zon – hoe lekker die ook was – zorgde er wel voor dat veel mensen het rustig aandeden en vooral de schaduw opzochten. Zodra de zon begon te dalen ging iedereen echter weer lekker los.

Locatie: 8,5

Dauwpop 2018
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

“Het festival is echt fantastisch aangekleed, elk stukje heeft z’n eigen vibe, dat is heel nice”, zegt Jacob (27) uit Utrecht. De looks van het festival waren inderdaad niet mis. Het bos van Hellendoorn vormde het perfecte decor voor een heerlijk dagje festivallen. Daarnaast was elk podium in z’n eigen, unieke jasje gestoken. Zo was de King King vormgegeven als een vervallen drive-in bioscoop, speelden de indie-bandjes in een schuur, en gingen de voetjes van de vloer in een sloppenwijk bij de Party Pit. Het festivalterrein lag echter vrij afgelegen: eventjes het terrein af om de omgeving te verkennen zat er helaas niet in.

Eten & drinken: 8,1

Dauwpop 2018
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Alle culinaire uithoeken waren goed vertegenwoordigd in Hellendoorn. De fijnproever kon zijn hart ophalen met sushi, loempia’s, Mexicaans en nog veel meer. Ook volgens ervaringsexpert Stefan uit Zwolle had Dauwpop het weer goed voor mekaar. “Ik kom hier al 19 jaar en het is altijd goed. Je hebt hier van alles, van Surinaamse roti tot pannenkoeken”. Daarnaast waren er met een speciale bieren terras en een cocktailbar ook genoeg natjes om uit te kiezen.

Logistiek: 7,5

Dauwpop 2018 koeien
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het festivalterrein was met het openbaar vervoer goed te bereiken, voor 5 euro bracht een pendelbus je van en naar NS station Nijverdal. Esther (22) uit Arnhem kwam met de auto: “We stonden wel eventjes in de file, dat was geen pretje in deze hitte. Toen we eenmaal op het terrein waren, waren we dat gelukkig al weer snel vergeten”. Iedereen die ‘s avonds nog niet naar huis wilde kon voor 15 euro op de camping vertoeven, of een overnachting boeken bij het Landal park dat op loopafstand lag van het terrein.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2023

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 2-3 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €73. Combitickets vanaf €126. Kopen