Dauwpop, voor ieder wat wils

Foto: Bart Heemskerk

De grote festivals zoals Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands kent iedereen natuurlijk wel. Deze evenementen trekken ook veruit de meeste bezoekers. Maar ben je een keertje op zoek naar iets anders? Zet dan Dauwpop 2024 op je lijstje. Dit echte familiefestival hoort sowieso op je festivalbucketlist te staan en wij vertellen je waarom!

De allereerste

In 1995 vond de allereeste editie van Dauwpop plaats. Tijdens Hemelvaart kon je al voor vijftien gulden genieten van bovenstaande bands. Benieuwd naar nog meer oudere edities? Check dan vooral even ons posteroverzicht. Ook in dit allereerste jaar vond het festival al plaats in Hellendoorn, dat doet het nu nog steeds. Daarnaast lag de focus toentertijd niet alleen op de muziek maar ook op theater. Sinds deze editie is het festival uitgegroeid tot een van de beste van Nederland, maar daarover later meer.

Familiefestival

Waar grote festivals als Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands minimaal 60.000 bezoekers trekken, is dat bij Dauwpop zeker niet het geval. Zo’n 20.000 mensen per dag bezoeken het festival. Daardoor is het allemaal een stuk minder massaal dan je op andere festivals gewend bent. Een ideaal festival om bijvoorbeeld met je gezin heen te gaan.

Het terrein is namelijk niet zo gigantisch groot als op andere festivals, je zal er je kroost niet zo snel kwijtraken. Daarnaast is er bij de EHBO ook een ruimte waar je kan kolven. Je kan dus zelfs je allerjongste meenemen naar het evenement.

Qua line-up speelt de organisatie van Dauwpop hier ook goed op in. Met acts zoals Froukje, De Jeugd Van Tegenwoordig en Donnie, wordt de jongere generatie op hun wenken bediend.

Ook niet onbelangrijk, de ticketprijs voor de jeugd is ook aantrekkelijk. Voor €37,-(!) ben je er al bij wanneer je jonger bent dan 12 jaar. Zo kost het je als familie ook geen godsvermogen om een leuk uitje te doen met je gezin.

Line-up met voor ieder wat wils

Op grote festivals is het vaak hollen van de ene naar de andere stage om geen artiest te hoeven missen. Vaak mis je dan de wat kleinere acts, zoals bijvoorbeeld Tramhaus. Naast deze band valt er dit jaar nog veel meer te ontdekken op Dauwpop. Zo gooiden bijvoorbeeld Droom Dit, Reanny en Roxy Dekker op Eurosonic Noorderslag 2024 hoge ogen. Deze acts kun je nu in alle rust bekijken, waar je ze op andere festivals misschien wel zou overslaan voor een bekendere artiest.

Houd je toch wat meer van de namen die de top al bereikt hebben? Wees niet getreurd, ook die acts kun je op Dauwpop zien. Dit jaar staan onder meer The Kooks, Oscar and the Wolf en Di-rect op de planken.

Wanneer je meer houdt van keihard beuken, kom je in Hellendoorn ook aan je trekken. Voor de stevige beats moet je bij Dikke Baap, Menthal Theo en Paul Elstak zijn.

De beste van 2023

Ieder jaar rijkt Festileaks de Festival Awards uit. Afgelopen editie sleepte Dauwpop een prestigieuze prijs in de wacht. Het evenement kroonde zich tot Beste Festival van 2023. Bezoekers van festivals door heel Nederland en België mochten hun stem uitbrengen op het festival dat hen het meest beviel. Met een mooie 8,3(!) stond Dauwpop trots bovenaan.

Maar waarom dan? Het Hellendoornse Dauwpop maakte in 2023 mooie sprongen. Het was al jaren een van de meest gevarieerde festivals in een bosrijke omgeving. De mainstage kreeg vorig jaar een prachtige upgrade en mocht grote headliners als The Prodigy en Franz Ferdinand verwelkomen. Daarnaast is er een altijd goed verzorgde speciaalbierbar en een wijnhuis, dus ook qua voedsel en drankaanbod is er voor ieder wat wils.

Voor de mensen die vaker naar Dauwpop zijn geweest, voelt het festival vaak als thuiskomen. Ben je op zoek naar een festival waar je je ook zo gaat voelen? Neem dan vooral een kijkje in Hellendoorn.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2024

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 31 mei - 1 juni 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Job Wierikx

Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!

Meer van Job