De info die je nodig hebt voor een eerste keer Dauwpop

Foto: Bart Heemskerk

Zin om eens hét festival van Oost-Nederland te ontdekken? Dan zetten wij hier alle informatie neer die jij nodig hebt voor jouw bezoek. Op naar een geslaagd eerste keer Dauwpop.

Dat Dauwpop een bucketlist festival is, snappen wij maar al te goed. Niet voor niets eindigden ze in 2023 nog bovenaan bij de Festileaks Festival Awards voor ‘Beste Festival’. Dit komt onder andere door de sfeer, locatie, aankleding en het spannende affiche dat ze elk jaar weten neer te zetten. Voor iedereen is er wat te halen op het festival. Met deze tips ga jij op en top voorbereid naar het festival toe.

Dauwpop Party Pit 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Ontdek de area’s

Een erg sterk punt van Dauwpop is het creëren van unieke plekken op het terrein. Dit doen ze door de aankleding en de ligging van de podia. Zin in een feestje? Bezoek dan de Party Pit. Dit is een daadwerkelijke kuil, waar aan de zijkant dj’s en artiesten staan op te treden. Of wat dacht je van ouderwets rammen? In Hotel Las Vegas is een no nonsense hoekje gemaakt waar je vanaf een balkon of gewoon vanaf de grond naar een gitaarband staat te kijken. En wil je beuken? Bezoek dan, what’s in the name, de Beuk. Een plek voor de techno liefhebber.

De grotere podia van het festival zijn meer gecentreerd op het terrein. De grote tent in het midden is de Mainstage en daar schuin tegenover vind je de King King. De grootste namen op het affiche spelen hier. Aan de achterkant van het terrein staat een gebouw dat de gemiddelde festivalganger wel kent, de rode Barn. Hier vinden de intiemere shows plaats. Alle area’s liggen op goede loopafstand van elkaar. Van de ene kant van het terrein naar de andere ben je nog geen tien minuten onderweg.

Psssssst. Er zijn ook nog geheime plekken op Dauwpop. Zie jij bijvoorbeeld veel mensen bij een wintersportkleding winkel? Dan kan daar zomaar wat anders aan de hand zijn.

Photo credit: Boy Janissen / Festileaks

Hang zelf ’s nachts de slingers op

Sinds 2022 bestaat Dauwpop uit 2 dagen. Er is niet alleen een extra dag, maar ook een camping en nacht erbij gekomen. Het hoofdprogramma is beide dagen om een uur ’s nachts afgelopen. Nazitten kan nog in het campingcafé, waar ook de nodige randactiviteiten zullen zijn. Natuurlijk kun je ook zelf voor het vermaak zorgen in de nacht. Klein kunstje voor de festivalliefhebber toch? Let op: een campingticket is los verkrijgbaar en zit niet bij het festivalticket inbegrepen.

Verder is Dauwpop echt een festival voor iedereen. Er is altijd een brede programmering, alles ligt op loopafstand en het festival ademt rust. Ook is er genoeg plek om lekker rondt te struinen, of om te genieten van alle foodtrucks die er staan. Geen festival is gemakkelijker om je vrienden, ouders of date ervan te overtuigen om mee te gaan.

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Feesten in het bos

Dauwpop vindt plaats in de bossen bij Hellendoorn. Dit betekent schaduw, maar ook beestjes in overvloed. Neem zeker insectenspray mee. Niet alle podia zijn in het bos, bij sommigen zijn er ook open stukken terrein. Zonnebrand is daarom geen overbodige luxe. De bomen zijn trouwens ook het decor van de aankleding. Er worden allerlei bordjes en lampjes in gehangen om het aangezicht nóg leuker te maken.

Bier uit karton

Dauwpop kwam in 2023 nogal opmerkelijk in het nieuws. Het bier wordt voortaan geschonken in kartonnen bekers. Dit is een duurzame optie. De meningen verschilden over de smaak. Wil jij bier uit een glas? Bezoek dan het speciaalbier terras. Drink je biertje wel daar op, want glas meenemen de rest van het terrein op mag uiteraard niet.

Dauwpop The Barn 2019
Foto: Kamiel Scholten

Geniet van Dauwpop

De belangrijkste tip, is de algemene tip die geldt voor elk festival. Geniet. Er is veel verschillende muziek, er zijn leuke area’s, er heerst een fijne sfeer en je bent op een prachtige locatie. Niks staat een onvergetelijke festivalervaring in de weg.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2025

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 30-31 mei 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen