Advertisement

Metallica maakt in september Europese tour 2019 bekend

metallica

Goed nieuws voor fans van Metallica! De band heeft namelijk aangekondigd in 2019 opnieuw door Europa te gaan toeren. Data en locaties voor de tour worden in september bekendgemaakt.

De huidige Europese tour is pas net achter de rug, met een laatste show in Helsinki op 11 mei. Toch weerhoudt dat de mannen van Metallica er niet van om alvast vooruit te kijken. Na 39 shows in 29 Europese steden zijn de heren volgend jaar opnieuw volop in Europa te zien.

Exacte data voor de nieuwe tour zijn voorlopig dus nog niet bekend. Wel laat Metallica via de social media-kanalen alvast weten dat het een stadiontournee betreft, gedurende de periode mei-augustus. Of ze in 2019 ook nog festivals aandoen is voor nu nog de vraag, maar we weten in ieder geval dat ze in de buurt zijn.

Metallica

De Amerikaanse band Metallica houdt zijn muzikale reputatie bijna 40(!) jaar lang hoog. De band ontstond begin jaren 80 en scoorde sindsdien wereldhits met onder meer ‘Master Of Puppets’, ‘Enter Sandman’ en ‘Nothing Else Matters’. Het laatste wapenfeit van de heren dateert alweer uit 2016, toen Hardwired… To Self-Destruct verscheen. Het is alweer even geleden dat ze voor het laatst op Europese festivals opgetreden. Aankomend festivalseizoen doet de band het Amerikaanse Austin City Limits aan, en vorig jaar stonden ze nog op het Chileense Lollapalooza. Het wordt dus hoog tijd dat we James Hetfield en co weer op de Europese festivalweides gaan zien.