Metallica, The Strokes en The Weeknd en meer naar Lollapalooza 2017 in Zuid-Amerika

Na de geruchten van enkele dagen geleden, is het nu officieel bevestigd. Metallica, The Strokes en The Weeknd zijn de headliners van de drie Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza 2017.

Traditiegetrouw maakt Lollapalooza de gehele line-up in één keer bekend. De volledige line-up kan je hieronder vinden of je kijkt op de site van Lollapalooza Chili. De affiches worden gesierd door:

[one_third]

 • Metallica
 • The Strokes
 • The Weeknd
 • The XX
 • The Chainsmokers
 • Flume
 • Two Door Cinema Club
 • Don Diablo

[/one_third]

[one_third]

 • Rancid
 • Duran Duran
 • The 1975
 • G-Eazy
 • Tove Lo
 • Melanie Martinez
 • Cage the Elephant

[/one_third]

[one_third_last]

 • Oliver Heldens
 • Nervo
 • Marsmello
 • Catfish & The Bottlemen
 • Vintage Culture
 • Céu
 • Glass Animals
 • Illusionize

[/one_third_last]

lollapalooza-argentinie

 

 

Ondanks dat de edities veel met elkaar overheen hebben, zijn ze niet identiek aan elkaar. Martin Garrix en lokale helden León Gieco en Lisandro Aristimuño treden in Argentinië op. Marsmello speelt daarentegen niet in Argentinië. Daarnaast is opvallend dat The XX weer tourt. Nadat Jamie XX een tijdje solo heeft getourd en The XX even lagere prioriteit had, gaan ze er nu weer voor en hebben ze hun eerste festivaloptreden gescoord. Hieronder kan je het affiche van Lollapalooza Brazilië nog eens voorbij zien komen.

https://www.facebook.com/LollapaloozaBR/videos/1145872728832929/

 

Lollapalooza 2017

De Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza 2017 vinden allen binnen een week plaats. In São Paolo op 25 en 26 maart, in Buenos Aires op 31 maart en 1 april en in Santiago op 1 en 2 april. Voor kaarten en meer informatie kun je terecht op de websites van Lollapalooza Chili, Brasil en Argentina.

Lollapalooza bestaat sinds 1991. Tot 1997 vond Lolla plaats op verschillende locaties in Noord-Amerika. Daarna verdween het festival jaren van de radar. Pas in 2005 wist Lollapalooza zich met haar editie in Chicago weer te herpakken. Vanaf dat moment groeide het festival verder naar edities in vijf verschillende landen: de Verenigde Staten, Chili, Brazilië, Argentinië en Duitsland.

Lollapalooza Berlin

Is Zuid-Amerika te ver van je bed? De Europese editie vindt in 2017 voor de derde keer plaats in Duitsland. Aan het einde van het festivalseizoen, op 9 en 10 september, staat Berlijn in teken van Lolla. Afgelopen jaar vond het festival plaats op Treptower Park, waar wij ook bij waren. Benieuwd naar dit festival? Check dan ons festivalrapport.

Lollapalooza India 2023

Locatie
India
Mumbai, India
Datum 28-29 januari 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets

Over de auteur ✍️

Jesse Boeijenga

Luistert naar alle uitersten. Heeft een muziek-luister-loopbaan die begon bij Hanson en Blue welke, logischerwijs na deze boybands, is ontwikkeld naar scheurende gitaren. Vindt goede covers nog steeds covers.

Meer van Jesse