Wie hoopte nog voor Pinkpop en Rock Werchter een nieuw Pearl Jam album te horen wordt teleurgesteld. Jeff Ament laat tegenover NME weten dat er nog geen nieuws rond het album te melden is.

De bassist legt uit dat de band de afgelopen periode druk was met de tourdata. In die drukte is het werken aan nieuwe muziek stil komen te liggen. Over die tour is gelukkig ook goed nieuws te melden. Volgens Jeff Ament gaat het nieuwe nummer ‘Can’t Deny Me’ zeker te horen zijn. Ook komen er misschien wat oudere nummers voorbij die al lang niet gespeeld zijn.

Pearl Jam

Pearl Jam
Foto: Danny Clinch

Sinds de laatste Europese tour in 2014 verlangt menig festival alweer naar de komst van Amerikaanse rockband. Eddie Vedder en zijn collega’s brachten drie jaar geleden voor het laatst een bezoek aan Europa, waarbij zij onder meer als headliner op Rock Werchter stonden en ook twee keer in de Ziggo Dome speelden. Vorig jaar bevestigde Jan Smeets dat de band in 2017 op Pinkpop zou staan, wat achteraf een hoop ophef veroorzaakte. De band bleek immers niet naar Europa te willen komen zolang er terreurdreiging heerst. Dit jaar komt daar dus verandering in!