Opwarmen voor DTRH: Sampha’s eerste festivaloptreden

Foto: Ben Walker

Tijdens All Points East zagen we dan eindelijk de terugkeer van singer-songwriter Sampha. Met zijn eerste festivalshow sinds Lowlands 2017 blikken we meteen vooruit naar deze zomer. Down The Rabbit Hole 2018: get ready.

1. Een doordachte setlist

Sampha Setlist All Points East 2018 2018
Ondanks het feit dat de Engelsman maar één album op zak heeft, komt hij met een doordachte setlist op de proppen. Zo zorgt de opbouw voor een mooie spanningsboog, die het publiek tot het einde weet te boeien.

2. Een zanger die geweldig bij stem is

Niet tegen de verwachting in, maar wel belangrijk om te vermelden. De Engelse zanger is nog steeds geweldig bij stem. Gevoelig, diep en loepzuiver, zoals je hem kent. Nog even en dan vult zijn stemgeluid ook De Groene Heuvels in Ewijk.

3. Het is er goed vertoeven

Hoe kan het anders met de muziek en de verschijning die Sampha heet? Een beetje jazz, een beetje pop, een beetje psychedelisch, maar volledig genieten. Perfect voor Down The Rabbit Hole 2018.

4. One happy crowd


Ook de mensen bij wie Sampha nog geen belletje doet rinkelen, merken al snel dat het goed zit. Zo wordt de fanbase van de zanger na elk optreden weer een stukje groter. Wie mag zijn optreden ook niet missen?

5. ‘(No One Knows Me) Like The Piano

Het hoogtepunt van de set wordt gevormd door ‘(No One Knows Me) Like The Piano’, dat er mede voor zorgde dat het album Process werd bekroond met de Mercury Prize in 2017. Een prachtig nummer waarbij het kippenvel op je rug staat, 30 graden of niet.

Sampha

Foto: Ben Walker

Sampha Sisay, beter bekend onder zijn artiestennaam Sampha, werd in 1988 geboren in Londen. Nadat hij zijn liefde voor muziek had ontdekt, kwam hij via Myspace in contact met producer Kwes, die hem introduceerde bij het label Young Turks. Daarna raakte zijn carrière in een stroomversnelling terecht. Na samenwerkingen met The xx en SBTRKT klopten grootheden als Drake en Kanye West al snel op de figuurlijke deur. Begin 2017 werd zijn eerste soloalbum Process met veel lof ontvangen. Het nummer ‘(No One Knows Me) Like The Piano’ ontving daarnaast de prestigieuze Mercury Prize.