8x wat we nooit meer vergeten van Down The Rabbit Hole 2018

Down The Rabbit Hole 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Komende vrijdag gaat Down The Rabbit Hole eindelijk weer van start! Wij kunnen bijna niet meer wachten. Om de laatste dagen toch door te komen kijken we daarom terug naar Down The Rabbit Hole 2018. Het lijkt alweer lang geleden, maar deze acht dingen zullen we nooit vergeten.

1. De nieuwe Hotot

DTRH18 Hotot
Photo credit: Festileaks

Het festivalterrein van Down The Rabbit Hole ondergaat bijna elk jaar wel een verandering, zo ook in 2018. Er is een nieuwe ingang en er zijn nieuwe area’s en tentjes te ontdekken. De grootste verandering vinden we echter bij het hoofdpodium, de Hotot. Die is namelijk z’n tentdoeken kwijtgeraakt en is getransformeerd tot een open podium. Klaar voor de zon en klaar voor artiesten van wereldformaat. En ook nog eens geheel in Down The Rabbit Hole-stijl.

2. De geheime Heineken-bar

DTRH18 secret bar
Photo credit: Festileaks

Misschien heb je hem wel zien staan, het kleine hutje vlakbij de campings. Een grote gele ster op de deur en een bewaker ervoor. Wat er zich achter de deur afspeelde, bleef voor veel konijntjes een mysterie, maar niet voor iedereen. Je kon namelijk naar binnen, mits je een sleutel wist te bemachtigen. Eenmaal binnen waanden bezoekers zich in de underground bar ‘Het Tamme Konijn’ gehost door Heineken.

3. De flessen met boodschappen

Al tijdens Down The Rabbit Hole 2018 konden er kaarten bemachtigd worden voor de volgende editie. Na het concert van Franz Ferdinand werden flessen met daarin een boodschap losgelaten in het meer. In sommige flessen vond je een persoonlijke boodschap van een optredende artiest, maar als je echt geluk had vond je het gouden ticket dat toegang gaf tot Down The Rabbit Hole 2019.

4. Het heerlijke weer

DTRH18 ingang
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Niks mis met een beetje regen op een festival, maar een zonnetje is toch wel heel erg fijn. Gelukkig hadden we daar op Down The Rabbit Hole 2018 genoeg van. Met temperaturen tegen de 30ºC aan was het prima vertoeven op de Groene Heuvels. Het festivalterrein was zonovergoten en het meer lag er wel héél verleidelijk bij.

5. Het watergevecht

Met zulke warme temperaturen is hydratatie enorm belangrijk. Gelukkig zag de organisatie dat ook in, en werd er zaterdageen last-minute watergevecht aangekondigd. Om twee uur kon iedereen op het strandje bij de camping terecht voor de hoognodige verfrissing. Dat werd natuurlijk met open armen onthaald.

6. De Jeugd Van Tegenwoordig als special guest

De Jeugd Van Tegenwoordig was moeilijk te ontlopen deze festivalzomer. Ook op Down The Rabbit Hole waren de heren volop aanwezig. Zo organiseerden ze het ‘Seksueel Relevant’ feestje, kon je een live podcast bijwonen en werkten de heren aan een heus kunstwerk. Natuurlijk mag ook het optreden van De Jeugd niet ontbreken in dit lijstje, wat door Willie Wartaal’s rolstoel-situatie des te onvergetelijker was. En dan was er nog een verrassingsconcert aan het eind van het festival. Gekke boys!

7. De geweldige line-up

Anderson .Paak DTRH18
photo credit: Focus74

Ook vorig jaar had Down The Rabbit Hole weer een poster om van te smullen. Anderson .Paak, Nick Cave en Queens Of The Stone Age waren enkele namen die als headliners de editie sierden. De echte hoogtepuntjes kwamen echter van David Byrne en de legendarische zonsondergang-show van Franz Ferdinand.

8. Het eten om van te watertanden

DTRH18 pannenkoeken
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Ook op culinair niveau wist Down The Rabbit Hole zich weer te overtreffen. Natuurlijk waren de favoriete foodtrucks (lees: De Bourgondiër en Hans Worst) weer trouw aanwezig, maar er waren ook weer wat nieuwe opties. De keuze was in ieder geval reuze en we hebben allemaal wel een snack gehad die we nooit meer zullen vergeten.

Down The Rabbit Hole 2019

DTRH18 Hotot
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

In 2019 is het evenement alweer toe aan zijn 6e editie. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’, heeft in zijn korte bestaan al veel Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Het festival is helaas al uitverkocht.

Ben je benieuwd naar de performance van de grotere acts? Lees dan over de eerste festivalshows van Janelle Monáe en Underworld. Of kom nog meer in de stemming met deze 20 onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van Down The Rabbit Hole en met het Festivalrapport van vorig jaar.

Beluister de Spotify-playlist om te ontdekken welke acts allemaal komen optreden op het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.