Op weg naar Lowlands 2019: de eerste festivalshow van Anderson.Paak

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Focus74

Een graag geziene gast op vele festivals: Anderson.Paak. Of hij nou coole teksten staat te rappen of zelf achter een drumstel springt, hij weet elke show met een goede vibe aan te pakken. Dit jaar mogen we van hem genieten op Lowlands! Wat staat ons te wachten? We nemen zijn eerste festivalshow met je door!

Zomerse, funky en energieke setlist

Anderson .Paak Setlist Forecastle Festival 2019 2019, Best Teef In The Game Tour

Stiltaan bij Anderson.Paak is geen optie. Hij komt gewapend met een setlist vol knallers. Van het energieke ‘Tints’ (feat Kendrick Lamar) tot aan de funky ‘King James’ of ‘Make it Better’, de show’s van .Paak zitten vol zomerse, funky en energieke vibes. Dus maak je klaar om op Lowlands te schuren, dansen, mee te zingen en te springen.

Het nieuwe album ‘Ventura’

In April konden we eindelijk het nieuwe werk van Anderson.Paak beluisteren: Ventura. Dit album zit vol zwoele nummers en nog meer soul dan .Paak ooit eerder heeft laten zien. Dit is de eerste festivalzomer dat hij zijn nieuwe album speelt, en wij twijfelen er niet over dat dit gaat slagen. De plaat zit vol toffe samenwerkingen die .Paak’s vibe versterken, maar vooral ‘Come Home’ met André3000 springt eruit. Pak je vriend(in) stevig vast, schuur lekker mee en voel de sexy vibe van dit heerlijke nummer.

.Paak’s grootste productie tot nu toe

https://www.instagram.com/p/Bz4coImpCwz/

Kleine jongens worden groot. Anderson.Paak heeft inmiddels al een flinke carrière achter zich en dat zie je! Waar hij vroeger ‘gewoon’ een banner met zijn naam als decor had, kunnen we tegenwoordig allemaal ledschermen verwachten waar coole visuals op te zien zijn. Er zijn schermen in alle soorten en maten, waar bandleden en achtergrondzangeressen op staan te shinen. Zo valt er op het hele podium wel iets te zien en daar maakt .Paak flink gebruik van. In alle energie rent hij constant van links naar rechts en laat hij je alle hoeken van het podium zien.

Anderson.Paak, de alleskunner

https://www.instagram.com/p/BzCAzNMnwwK/

Dansen, rappen, zingen, drummen, gitaar spelen. Ja, Anderson.Paak doet het allemaal tijdens zijn shows! Alsof het niks is. Het ene moment staat hij zijn beste dancemoves te showen, en voor je het weet zit ie een hele drumsolo te spelen. Of speelt hij een gitaarpartij mee met zijn band. Paak is een echte alleskunner!

Terugkomst naar Lowlands

Na drie jaar komt .Paak terug naar Lowlands! Zijn optreden in 2016 zag er heel anders uit dan nu. ‘Slechts’ een scherm met wat visuals, nu staat het vol met ledschermen. Zijn gangster uitstraling is veranderd in de echt .Paak: een funky gentleman. En natuurlijk is zijn entourage op het podium veel groter. De band is groter en er zijn achtergrondzangeressen. Alles valt nu op zijn plek bij de shows van Anderson.Paak, of zoals hij zelf zegt: ‘It took me so long to get it on and spread it on, but don’t I look like a million?!’

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra