Opwarmen voor Lowlands en Pukkelpop: Kendrick Lamars eerste festivalshow van 2018

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

In augustus is het zover: dan komt King Kendrick enkele festivalpodia slopen. Zijn triomftocht is al begonnen, want afgelopen zondag stond hij op Hangout Festival in Alabama. Het concert was memorabel, maar niet alleen door de performance van Kendrick Lamar. Wij geven je vijf momenten uit deze festivalshow die aangeven dat jij er zeker bij moet zijn op Sziget, Lowlands of Pukkelpop.

1. Wie weet vraagt Kendrick je het podium op


Je droom kan zomaar werkelijkheid worden. In zijn eerste festivalshow op Hangout haalde Kendrick Lamar een fan op het podium om mee te zingen. De jonge dame zong de tekst van ‘m.A.A.d. city’ echter iets te letterlijk, wat het publiek maar matig op prijs kon stellen. Lamar legde de muziek stil en toen werd de situatie even heel ongemakkelijk. De rapper bleef kalm en vroeg zijn fan om “één woordje te biepen”: the N-word

2. Er zijn hete songs

https://www.youtube.com/watch?v=4VTqQvKfgC0

Kenny heeft een dijk van een repertoire en heeft dus geen moeite om een weide twee uur lang te laten springen. Of het nu bom der bommen, ‘King Kunta’ is, of ‘Humble’, de knaller van DAMN, energie is een zekerheid in zijn shows. Ook ‘DNA’, ‘Bitch Don’t Kill My Vibe’ en ‘Swimming Pools (Drank)’ passeerden de revue. Zweten maar.

3. Hij haalt zijn vriendjes erbij

Jay Rock kreeg een klein momentje in de spotlight. Samen met Lamar bracht hij ‘King’s Dead’, een nummer dat ze samen met onder andere James Blake voor de film ‘Black Panther’ maakten. Ook voor een volle weide weet het moeiteloos te overtuigen.

4. Stijlkoning

A better way to make a wave ? @kendricklamar ?: @alivecoverage

Een bericht gedeeld door Hangout Music Festival (@hangoutfest) op

Niet enkel koning van het gesproken woord, maar ook van de hippe outfits. Met zijn groenbloemenhemd en ditto broek is hij helemaal klaar voor de zwoele zomeravonden van augustus. Misschien is het nog een idee voor zijn fanshop, saai zijn Lamar’s outfits in ieder geval niet.

5. Handjes in de lucht


King Kendrick vraagt, wij draaien. Het publiek eet het hele concert uit zijn hand. Als hij zijn hand omhoog steekt, wie zijn wij dan om te zeggen dat hij ongelijk heeft. Omhoog die handen! De fans zijn op social media dolgelukkig dat ze hun grote idool gezien hebben. Wij zijn benieuwd hoe hij het er op Sziget, Pukkelpop en Lowlands vanaf brengt.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Kendrick Lamar bracht in 2012 zijn debuutalbum Good Kid, M.A.A.D City uit en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen