Muse doet dit jaar maar enkele optredens in Europa. Vandaag staat de Britse band op Rock Am Ring 2018. En goed nieuws voor de thuisblijvers: het optreden is live te volgen via de stream!

Muse sluit de Volcano Stage op de tweede avond van het festival af. Het optreden is hier live te bekijken! Dat belooft een show vol met vertrouwde, maar ook veel nieuwe nummers te worden.

Muse staat op zondagavond 3 juni op het zusterfestival van Rock Am Ring: Rock Im Park. Tot op heden is er nog geen Nederlandse of Belgische datum bekend. Met het nieuwe album op komst, welke dit jaar nog uit lijkt te komen, bestaat de kans natuurlijk wel dat ze tóch een bezoek aan onze landen brengen.

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven albums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. In 2015 stond de groep nog op Pinkpop en Rock Werchter.

Rock Am Ring 2018

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

Rock am Ring en Rock im Park (het zusterfestival) vinden allebei plaats van 1 tot en met 3 juni op respectievelijk de Nürburgring en Zeppelinfeld Nürnberg. Onder meer Muse, Foo Fighters en Thirty Second To Mars geven acte de présence. Tickets voor het festival zijn al een tijdje verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Rock am Ring kent de laatste jaren roerige edities. In 2016 had het festival te maken met ernstig noodweer. Op de eerste dag trokken er hevige onweersbuien over het festivalterrein en sloeg de bliksem in. Het festival werd uiteindelijk afgelast. In 2017 werd de eerste festivaldag afgelast wegens terreurdreiging. Afgelopen jaar stonden onder andere Rammstein, System Of A Down, Die Toten Hosen en Prophets Of Rage op het festival. Wil je weten hoe dat was? Check het festivalrapport! Voor meer informatie, check je de site.

Amber
Student Media, Informatie & Communicatie. Tussen al het feesten, studeren en werken door ben ik actief voor de nieuwsredactie van Festileaks. Verslaafd aan concerten, festivals, vinyl en eigenlijk gewoon muziek in het algemeen. Favorieten: Kendrick Lamar, Muse, Anderson .Paak, Travis Scott, The xx, Arctic Monkeys, Gorillaz en uiteraard Lowlands.