5 dingen die we verwachten van Lana Del Rey op Sziget 2018

Lana Del Rey

Aanstaande vrijdag gaan we één van de meest exclusieve optredens uit de Sziget-geschiedenis tegemoet. Met geen enkel ander optreden in de agenda beklimt Lana de bühne op het feesteiland in de Donau. We blikken alvast vooruit op dit bijzondere optreden van Lana Del Rey op Sziget 2018.

1. Álle debuutplaten komen voorbij

Lana Del Rey Setlist Aerodrome CZ 2018 2018

De meeste headliners pakken graag groots uit en spelen het liefst op elk festival. Bij Lana is het andere koek. Haar typerende jaren ’50 en ’60-klanken zijn een once in a blue moon live ervaring, met name op de festivalweide. De enige Europese organisatie die de eer met Sziget deelde, is die van het Tsjechische Aerodrome Festival. Opvallend is dat voornamelijk het debuutalbum Born To Die wordt voorgedragen. ‘Born to Die’, ‘Video Games’ en natuurlijk ‘Summertime Sadness’ zijn van de partij.

2. Een gouden keeltje…

https://www.youtube.com/watch?v=EItdAp6Z-Mc

Of een artiest de hoge verwachtingen kan inlossen is altijd spannend. Stel je voor: je favo act grijpt de microfoon en kotst met een of andere misplaatste b-mineur over het prachtige couplet. Gelukkig hoef je je hier bij Lana Del Rey geen zorgen over te maken. Zowel hoge als lage noten en flinke uithalen versmelten zich tot één geheel, zoals alleen miss Rey het kan. Zo wordt met ‘Video Games’ het begrip ’toonhoogte’ naar een ander niveau getild en zien we bij ‘National Anthem’ dat wat extra bpm’s geen probleem zijn.

3. … in een emotionele setting

Wie op Lana’s muziek nooit een traantje heeft weggepinkt, mag weer rustig terug de Spotify-bieb in. De dromerige stem, betekenisvolle nummers en het enthousiaste publiek zetten over het algemeen een emotionele setting neer. Vergeet niet dat het pop-icoon erg begaan is met haar fans en ze live optredens nog altijd intens beleeft. Zo nu en dan bekruipen haar de emoties ook op de bühne – zoals te zien is in de beelden hierboven.

4. Een échte front row-ervaring

https://www.youtube.com/watch?v=XnyOX4pHdRE

Uren wachten op je favoriete artiest heeft zo z’n voordelen. Bij Lana Del Rey is Peter Tweemeter ontwijken nog niet eens het belangrijkste: de fans van Lana strijden voor deze eliteplek om andere redenen. Tijdens de optredens neemt Lana namelijk uitgebreid de tijd haar haar fans te begroeten. Zo wordt er lekker speels een rondje gedaan langs alle bezoekers die tot over de dranghekken kunnen reiken, zijn selfies met de beste dame niet uitgesloten en is zelfs een handtekening niet teveel gevraagd. Of het ’t waard is, dat is aan jou!

5. Mogelijke gastartiesten

Op een groots festival gebeuren grootse dingen. Laat dit nu net de setting zijn waarin Lana Del Rey zich vrijdag begeeft. Voor de opnames van het recentste studioalbum Lust For Life werkte de zangeres samen met onder andere The Weeknd en A$AP Rocky. Hoewel het misschien te mooi is om waar te zijn, why not? Wij hopen het in ieder geval!

Lana del Rey

Lana Del Rey

De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey timmert al een tijdje aan de weg sinds haar doorbraak in 2011 met de hit ‘Video Games’. Ze heeft in sindsdien al vier albums uitgebracht, waarvan de meest recente, Lust for Life, afgelopen jaar uitkwam. Met haar unieke sound, met jaren 50 en 60 Americana als grootste inspiratie, heeft ze een grote fanbase opgebouwd. Dit jaar heef Lana naast een paar optredens in het voorjaar verder nog geen concerten gepland. Het zou zomaar kunnen dat andere Europese festivals haar ook nog weten te strikken. Zo vindt Lowlands bijvoorbeeld in het weekend na Sziget plaats.

Sziget 2018

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. In januari heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

 

Tickets voor het festival zijn al even in de verkoop, je betaalt €325,- voor een 7-day pass en €79,- voor een dagticket. De 5-day pass is inmiddels uitverkocht.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Fred again..
Sam Smith
Martin Garrix
Tickets Kopen