‘Bruce Springsteen voorlopig niet op tour’

Bruce Springsteen Live Bruce 2012

Bruce Springsteen gaat de komende tijd waarschijnlijk niet op tour. Stevie Van Zandt, gitarist van de E-Street Band, zegt dat het nog wel een jaar of twee kan duren voordat de band weer op pad gaat.

Dit laat Stevie middels een tweet weten, nadat een fan hem vroeg of er nog een tour op de planning staat. De gitarist vindt dat The Boss wel wat tijd voor zichzelf verdiend heeft:

In de zomer van 2016 waren Bruce Springsteen en zijn E-Street Band voor het laatst in Europa te vinden, tijdens The River Tour 2016. Wat fans betreft is het dus hoog tijd dat ze een terugkeer maken. Vorige maand liet de bassist van de band nog weten dat ze vooralsnog niet waren gevraagd voor de vijftigste editie van Pinkpop in 2019. Uitgaand van de woorden van Van Zandt lijkt een eventueel optreden echter ook niet op de planning te staan.

Bruce Springsteen

Sinds 3 oktober is Bruce bezig met een zogenaamde ‘Springsteen on Broadway’-tour door Amerika. De zanger-gitarist treedt hierbij voornamelijk op in kleine zalen om ‘zo persoonlijk en intiem mogelijk’ te zijn. De Amerikaanse concertreeks eindigt vooralsnog begin februari. Tot die tijd zal de 68-jarige klasbak vijf keer per week een onafgebroken show van ongeveer twee uur verzorgen.

Wanneer de onverwoestbare Amerikaan Europa weer aan zal doen is dus nog maar de vraag. In 2016 gaf hij nog twee legendarische concerten in de Benelux: op het Malieveld in Den Haag en op de Werchterweide tijdens TW Classic.