Voor de 50e editie van Pinkpop doen al veel geruchten ten ronde. En mogelijke afvaller doet zich echter voor na een tweet van de bassist van Bruce Springsteen.

De 2019 editie van Pinkpop wordt zoals bij menigeen bekend een hele bijzondere. Het oudste festival van Nederland viert namelijk zijn 50e verjaardag. Die verjaardag moet, en waarschijnlijk zal, groots gevierd worden. Bruce Springsteen, die ook op de 40e editie te bewonderen was, zou niet misstaan. Op een tweet van een fan reageert zijn bassist helaas ontkennend: “Ik ben tot op heden niet uitgenodigd”.

De geruchtenmolen voor de 50e editie draait al een tijdje overuren. Zo is de organisatie bezig met een vergunning voor een langer Pinkpop, en heeft Jan Smeets een lijntje uitgelegd naar een reünie van The Police.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Afgelopen editie prijkte de line-up van de 49e editie van het festival met  Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars. Over de 50e editie is tot op heden weinig bekend. Wel vindt het festival traditie getrouw in het Pinksterweekend plaats, 8, 9 en 10 juni 2019. Het festival in Landgraaf zou daarmee voor het eerst clashen met Best Kept Secret. Die is echter van weekend verplaatst, waardoor festivalfans nu gelukkig zowel in Landraaf als Beekse Bergen kunnen feesten.