Traditiegetrouw gaf Jan Smeets aan het eind van Pinkpop 2018 een slot-interview. Hij blikte hierin ook vooruit naar de jubileum editie in 2019. 

2019 wordt een belangrijk jaar voor Pinkpop. De 50 jaar jubileum-editie brengt voor menig festivalganger hoge verwachtingen met zich mee. Eerder werd al nieuws bekend over de mogelijke reünie van The Police en is er een crowdfunding gestart voor een heus monument voor het festival. In het eind-interview laat Mr. Pinkpop nog wat meer los over de plannen en speculaties rondom het 50e verjaardagsfeestje.

Géén U2, wel Golden Earring

Smeets bevestigt nogmaals dat we U2 volgend jaar niet terug gaan zien, zoals al eerder bekend werd gemaakt.  Wel is er “een lijntje uitgelegd naar The Police”. Een bijna bevestiging is er voor de Nederlandse band Golden Earring. Smeets legt uit dat zij Pinkpop mogelijk hebben gemaakt en ook zeker willen komen. “Vervolgens is er nog een band die Limburg qua popmuziek op de kaart heeft gezet: Rowwen Hèze.” Maar, zegt Smeets, er zijn tig bands die willen komen, dus veel meer laat hij niet los. Ed Sheeran, die volgend jaar festivals af zou gaan, krijgt een ‘misschien’.

Pinkpop 2017 | Foto: Bart Heemskerk

4 dagen Pinkpop

Dit jaar is het je vast niet ontgaan dat er veel headliners op het affiche stonden. Te veel voor drie dagen zelfs. Eerder ontstond hierdoor al speculatie over een extra dag voor Pinkpop. Smeets: “Het is ook de reden dat er jaren geleden bij Rock Werchter een vierde dag is bijgekomen”. Wel noemt hij nog een aantal bezwaren, zoals lange dagen voor werknemers en festivalgangers. “Ik weet het niet, mits ik een vergunning krijg” is het uiteindelijke antwoord. Eerder vertelde Smeets al aan Festileaks dat er voor 2019 een aantal mensen van de organisatie bezig zijn met mogelijke aanpassingen aan de vergunning.

Het hele interview met Jan Smeets kun je hieronder terugkijken.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Afgelopen weekend prijkte de line-up van de 49e editie van het festival met  Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars. Over de 50e editie is tot op heden weinig bekend. Wel vindt het festival traditie getrouw in het Pinksterweekend plaats, 8, 9 en 10 juni 2019. Het festival in Landgraaf clasht daarmee voor het eerst met Best Kept Secret.

 

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.