Over een klein weekje is het zover: Shawn Mendes op Sziget. De artiest is momenteel nog een tiener, maar mag op de eerste dag van het festival in Boedapest twintig kaarsjes uitblazen. Daarmee is hij de jongste Sziget-headliner ooit. Om dit alvast te vieren checken wij deze week wat de jonge peer in petto heeft. We nemen je mee naar zijn show op Rock in Rio 2017! 

Onze beste Shawn laat er geen gras over groeien. De eerste klanken versmelten namelijk in nog geen 30 seconden in de monsterhit ‘There’s Nothing Holdin’ Me Back’. Opvallend zijn de kunde van het gitaarspel, het publiek dat uit volle borst meezingt en het plezier dat de popster er zelf in heeft. Zie de glimlach tussen de nummers door: oprecht, vol zelfvertrouwen en stiekem toch erg schattig. Vooralsnog moeten we nog héél even wachten tot we hem op de Main Stage van Sziget mogen zien swingen, maar dat mag de pret niet drukken. Zak lekker onderuit en geniet alvast van de beelden van Shawn Mendes op Rock in Rio 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=yoZnD81fUwc

Shawn Mendes

Shawn Mendes

Shawn Mendes behoort tot de voorhoede van een nieuwe generatie popsterren. De jonge artiest is momenteel nog negentien jaar, maar ontglipt op acht augustus de tienerjaren. De jonge Canadees begon in 2013 zijn carrière met behulp van YouTube en Vine. Binnen enkele maanden had Shawn al miljoenen views op zijn naam, wat resulteerde in een platendeal begin 2014. Vanaf dit moment verschenen hits als ‘In My Blood’, ‘Youth’ en ‘There’s Nothing Holdin’ Me Back’. Eerder dit jaar verscheen er nog een compleet nieuw album, genaamd Shawn Mendes. Hoewel de setlist nog een verrassing is kunnen we ongetwijfeld veel van dit album verwachten tijdens de show op Sziget.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.