Advertisement

Gorillaz, The War On Drugs en meer naar Sziget 2018

Een nieuwe lading namen voor Sziget Festival. Onder andere Gorillaz en The War On Drugs reizen in augustus af naar het Hongaarse party-eiland.

Ook Dua Lipa, Shawn Mendes en Nick Murphy voegen zich bij onder meer Kendrick Lamar en Mumford & Sons. Het volledige pakketje nieuwe namen vind je hieronder:

 • Gorillaz
 • The War On Drugs
 • Dua Lipa
 • Shawn Mendes
 • Stormzy
 • Lianne La Havas
 • Desiigner
 • King Gizzard & The Lizard Wizard
 • Gorgon City live
 • Nick Murphy
 • MY BABY

Daarnaast werden ook nog JP Cooper, Petit Biscuit, Borgore, Yellow Days, The Living End en Sofi Tukker aangekondigd.

Dat The War On Drugs naar Boedapest komt is geen verrassing te noemen. Eerder was de naam van de Amerikaanse band namelijk al te zien op het instagram-account van Lykke Li, wat niet veel later weer verwijderd werd. The Wombats zijn echter (nog) niet bevestigd door de organisatie. Dit terwijl de band hun komst zelf nog aankondigde via een livestream.

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’ wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets. Nu zijn Albarn en zijn cartoons weer terug met het in april uitgebrachte Humanz. Na zes jaar radiostilte werd het album met veel enthousiasme ontvangen. Onlangs ontstond het gerucht dat er een nieuw verrassingsalbum uitgebracht zou worden tijdens de huidige tour. Inmiddels heeft oprichter Jamie Hewlitt bekendgemaakt dat deze in 2018 uitkomt.

De band speelde in november shows in de Amsterdamse Ziggo Dome en het Brusselse Vorst Nationaal. Vlak daarna werd bekend dat er ook een uitgebreide festivaltournee volgt. Onder andere Rock Werchter, Lowlands en nu dus ook Sziget worden door Gorillaz aangedaan.

 Sziget

Sziget is een jaarlijks festival gehouden op een eiland in de Donau, middenin de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag. Ook dit jaar lijkt het affiche een schot in de roos te worden, met onder andere Kendrick Lamar, Mumford & Sons, Kygo en Arctic Monkeys.

Nu de early-bird actie verlopen is betaal je €325,- voor een 7-day pass en €79,- voor een day ticket.Tickets voor het festival zijn al in de verkoop en ook de reis met de Sziget Express is al te boeken.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen