‘Foo Fighters naar Europese en Amerikaanse festivals in 2019’

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Foo Fighters zijn voor veel festivals al jaren favoriet. Wellicht is dit ook in 2019 het geval! De geruchten betreffende hun komst naar zowel Amerikaanse als Europese festivals zijn namelijk al in volle gang.

Allereerst is daar Reading & Leeds. Het Britse festival vindt plaats in hetzelfde weekend als Lowlands en Pukkelpop, en kent een geschiedenis van legendarische headliners. Foo Fighters zouden hier natuurlijk niet misstaan. De kansen voor hun komst worden door bookies dan ook relatief hoog geschat, zo is te lezen in een artikel van NME. Met een hoge kans voor een podiumplaats op Reading & Leeds, zou ook de kans groeien dat de rockers nog meer Europese festivals aandoen.

Dan is er het Amerikaanse Jellyfish Festival. Hoewel deze naam voor velen misschien niet bekend klinkt, lijkt het festival volgens promoters met iets groots bezig te zijn. Zij verwachten de komst van grootse headliners, “groter en beter dan er ooit in Ocean City te zien was”. Opnieuw zijn dit namen waar de Foos naadloos tussen zouden passen. Samen met onder meer Journey en The Beach Boys worden Foo Fighters namelijk genoemd als mogelijke headliners in het weekend van 21 tot en met 23 juni. Dit laat gelukkig nog genoeg ruimte om eventueel door te reizen naar Europa voor een heuze festivaltour.

Foo Fighters

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album ‘Concrete and Gold’ kwam september 2017 uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. In 2018 waren de Foo Fighters op o.a. Rock am Ring en Pinkpop te vinden.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene