The Cure maakt eerste festivaloptredens van 2019 bekend

Het festivalseizoen van 2018 zit er bijna op en dus komen traditiegetrouw de eerste aankondigingen voor 2019 al binnen. The Cure staat volgend jaar op Rock On The Lawns in Zuid-Afrika.

The Cure trapt op 16 maart af op Festival Lawns in Johannesburg. Vijf dagen later is de Britse formatie te vinden op Kenilworth Racecourse in Kaapstad. Beide optredens horen bij het Rock On The Lawns festival en zijn de eerste optredens van de band in Zuid-Afrika.

Helemaal als een verassing komen de festivalshows van The Cure niet. Zanger Robert Smith gaf in april al aan dat er veel plannen zijn voor 2019. Nu ook daadwerkelijk de eerste bevestigingen er zijn, is de band direct een groot gerucht voor de zomerfestivals in Europa.

Dit jaar vierde de band zijn 40-jarig bestaan enkel op British Summer Time.

The Cure

The Cure Group Shoot 2010

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in love’ en ‘Close To Me’ volgden. Dit jaar bestaat de band dus alweer 40 jaar. Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.

Rock on the Lawns 2019

Rock on the Lawns is een Zuid-Afrikaans festival dat wordt gehouden in twee steden: Johannesburg en Kaapstad. Het festival haalt ieder jaar grote namen naar het zuidelijke puntje van Afrika, met onder meer Pixies als een van de eerdere headliners. Dit jaar staat The Cure op de bovenste trede van het affiche. Kaarten voor het festival gaan morgen in de verkoop via de website.