4 redenen waarom je een festivalshow van Wolf Alice moet zien

Wolf Alice

Het festivalseizoen loopt ook voor het Britse Wolf Alice ten einde, maar niet voordat de band komende zondag op Lollapalooza Berlin heeft gestaan. Wij vertellen je graag waarom je een plekje in je blokkenschema moet vrijhouden voor deze bijzondere band.

1. Onvervalste moderne rock …

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Y6RjOJaqOWY

De pessimist mag dan misschien van mening zijn dat rockmuziek anno 2018 even levend is als de Nederlandse hoop om ooit nog een WK voetbal te winnen, maar Wolf Alice bewijst het tegendeel. Het hele recept is erbij gemoeid: snoeiende gitaren, schreeuwende vocals en gitaarsolo’s die je om de oren vliegen. En natuurlijk ook de nodige portie ‘schijt aan alles’.

2. .. maar veelzijdiger dan dat

Toch heeft de band meer in huis dan alleen rock-‘n-roll. De stem van frontvrouw Ellie Roswell past namelijk ook perfect bij pop/rock met een mellow beat. Zo zijn er op de twee studioalbums die de band tot nu toe uitbracht verschillende invloeden te horen: rock, pop, indie. De stijl van de band werd zelfs vergeleken met The xx.

3. Nadruk op de essentials

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=wUPjel0kVHo

Hoe veelzijdig de stijl misschien ook is, zo straight forward is de band op het podium. Geen overdadige visuals, geen vooraf ingestudeerde grapjes en een sobere aankleding van het podium. Wel de focus op de muziek en af en toe een praatje met het publiek. Een strak geheel en laten we eerlijk zijn: dat is toch wel heel erg lekker.

4. Powervrouw Ellie Rowsell

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is 2018 en frontvrouwen krijgen een steeds prominentere plek binnen de muziekwereld. En dat verdienen ze ook, zo bewijst Ellie Rowsell van Wolf Alice. Een no nonsense attitude, een strot waar je u tegen zegt en strak gitaarspel. En alsof dat nog niet genoeg redenen zijn waarom Ellie Rowsell een stoere chick is, dook de frontvrouw afgelopen zomer tijdens Best Kept Secret ook nog even in het water. Zie hier: de frontvrouw van een toekomstige headliner. Pinkpop 2020 misschien?

Lollapalooza Berlin 2018

Photo: Christian Hedel (Lollapalooza Berlin 2017)

Lollapalooza Berlin vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september, in het Olympiapark in Berlijn. Dit jaar is alweer tijd voor de vierde editie van het festival. Lollapalooza weet altijd een sterke en divers programma neer te zetten. Zo stonden op eerdere edities artiesten als Radiohead, Foo Fighters en Hardwell. Dit jaar staan The Weeknd, The National, Imagine Dragons en Kraftwerk 3D bovenaan de poster. Tickets voor het hele weekend zijn te koop voor €139,-, terwijl dagkaarten €79,- kosten. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website.