Dit is de FAT100 2018 stemlijst van Mascha Feoktistova van Beautygloss

Mascha Feoktisova, Burning Man

We zijn weer op zoek naar dé festivalact van het jaar. Tot 21 september heb je de kans om jouw stem uit te brengen op je persoonlijke favoriet. Kun jij geen keuze maken? Youtuber Mascha Feoktistova (Beautygloss) helpt je op weg en deelt met Festileaks haar eigen shortlist.

Met haar kanalen Beautygloss en Vloggloss is Mascha Feoktistova niet minder dan trending op YouTube. Haar beautyspecialisatie inspireerde zo een nieuwe generatie influencers. Maar haar passie beperkt zich niet tot make-up en haarstijlen. Zo heeft ze afgelopen zomer een indrukwekkend aantal buitenlandse festivals bezocht, met als klap op de vuurpijl Burning Man in de VS. Vanzelfsprekend moesten wij deze beauty loving festivalreiziger vragen naar haar stemlijst.

Dimitri Vegas & Like Mike

“Het meest indrukwekkende dat ik ooit heb gezien. Het gekleurde licht was enorm vet. Daarnaast hebben ze allemaal dansers, props en special effects, waardoor het bijna een theatershow lijkt. Het is echt next level vergeleken met andere DJ’s.” In 2009 mocht het Belgische DJ-duo voor het eerst het kleinste podium van Tomorrowland overnemen. In 2015 stootten ze Hardwell van de troon en worden ze de nieuwe nummer 1 in de DJ Mag Top 100.  “Ik had al gehoord dat alles van Tomorrowland een soort droom is. Daardoor had ik er natuurlijk wel zin in, maar ik had niet verwacht dat het zó gaaf zou zijn. Ongelooflijk.”

Damian Marley

Damian Marley
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

“Ik ging ook naar Electric Castle in Roemenië. Het was er erg modderig. Dat had ik echt onderschat. Het is dan ook geen festival waar je je mooiste glitteroutfit aantrekt: iedereen kwam voor de muziek. Ik weet nog dat ik me zo verheugde op het optreden van Damian Marley. We hadden wat vertraging vanaf het vliegveld en toen moesten we snel racen naar het festival. We hebben toen nog de helft van Damian Marley kunnen zien. En dat was ook heel bijzonder. Ik vind reggae sowieso leuk en hij is dan ook nog de zoon van een legende.”

Diplo

“Burning Man is een ontzettend gaaf festival. Het is een weekje back to basics. Je hebt daar geen bereik. Dat maakt het een bijzondere ervaring.” Alhoewel Burning Man niet bekend staat om zijn line-up, komt er toch een aantal grote artiesten optreden. “Niemand die daar speelt wordt vooraf aangekondigd, maar het is algemeen bekend dat Diplo daar elk jaar een set draait. Ik heb hem al honderd keer live gezien. Burning man is natuurlijk een gek festival, dus hij draait daar ook wat gekker. Zijn commerciële muziek komt niet echt langs. Dit jaar was het zelfs nog gekker dan vorige jaren. Hij draaide bijvoorbeeld ook Africa van Toto tussendoor. Daar kan ik dan wel om lachen. De sfeer was zo bijzonder.”

De stemlijst van Mascha

Benieuwd welke acts er naast Diplo, Dimitri Vegas & Like Mike en Damian Marley in Mascha’s stemlijst staan? Klik dan hieronder en bekijk haar volledige lijst!

Stemlijst van Mascha

Uiteindelijk bepaal jíj wie de beste act van dit jaar is. Wie wordt de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016) en Radiohead (2017)? Laat het uiterlijk 20 september weten en stem mee!

Naar de stempagina