Festivalacts Top 100: Dit is de stemlijst van DJ Arnold

Dj Arnold

We zijn weer op zoek naar dé festivalact van het jaar! De stembussen zijn nog open tot en met 20 september, dus laat op tijd weten wie jouw favoriete act was. Kun jij geen keuze maken? Vandaag helpt DJ Arnold je een handje door zijn eigen stemlijst te laten zien.

Arnold Scheepmaker a.k.a. DJ Arnold is ondertussen bijna de huis-dj van Paradiso te noemen. Met zijn Noodlanding!-avonden laat hij de poptempel geregeld uit z’n voegen barsten van de indie hits. Ook op de festivals is Arnold regelmatig te vinden, bijvoorbeeld achter de draaitafels tijdens de Indie Disco op Lowlands. Headliners weten hem zelden te pleasen, maar hoe kleiner de tentjes, hoe groter zijn plezier. Dit waren deze zomer de beste festivalacts volgens DJ Arnold!

Confidence Man

“Ik vind het lastig om een ranglijst te maken, maar Confidence Man is mijn absolute nummer één van het jaar. Het zijn eigenlijk gewoon een jongen en een meisje – jongen nogal gespierd, meisje niet al te lelijk – met een begeleidingsband die gekleed zijn als imkers. Ze spelen met seks, nonchalance en alles wat niet mag. Hij en zij zijn een soort mimespelers op het podium: het voelt bijna alsof je naar een tekenfilm kijkt, in plaats van naar een concert. Hun show geeft me emoties, excitement en is spannend. Het is zo’n show waarvan je weet dat de zanger niet alleen zijn shirt gaat uitdoen, maar waarschijnlijk ook zijn onderbroek uitdoet.”

David Byrne

“Van de grote namen vond ik het leuk om David Byrne op Down the Rabbit Hole te zien, die sprong er absoluut uit. Dat had ik vooraf niet verwacht, maar het was een bepaald moment. Dat komt ook omdat Byrne daar met een hele theatervoorstelling ging staan, alles op het podium en de schermen was georkestreerd. Het was een bijzonder opvallend optreden, en sprong er echt uit. Dat heb je tegenwoordig niet vaak meer, de nieuwe generatie lijk meer throwaway te zijn.”

Ezra Furman

“Erza Furman stond op de zondagavond van Lowlands in de Lima. Dat was een beetje een vergeten moment. Mensen leken veel meer bezig met hun spullen inpakken, of keken uit naar Kendrick en King Gizzard. Furman maakt lawaaierige, rootsy gitaarrock, maar wel met liedjes. Hij stond op het podium in een jurk en met make-up op. Veel van m’n vrienden hebben Ezra Furman niet op Lowlands gezien omdat het onhandig geprogrammeerd was. De mensen die er wel stonden hadden daardoor een gevoel van “wij zien dit wel en de rest ziet dit niet”. Daardoor werd het een heel intiem en exclusief moment.”

De stemlijst van DJ Arnold

Benieuwd wie er buiten Confidence Man, David Byrne en Ezra nog meer een plekje hebben veroverd in de top 5 van Arnold? Ga dan naar zijn stemlijst hieronder.
Stemlijst van Arnold

Uiteindelijk bepaal jíj wie de beste act van dit jaar is. Wie wordt de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016) en Radiohead (2017)? Laat het uiterlijk 20 september weten en stem mee!

Naar de stempagina