Festivalconcert: The National op Best Kept Secret 2018

745
Foto: Ben Houdijk (Best Kept Secret 2018)

Voor The National staat vanavond, na een bomvolle festivalzomer, de laatste Europese show op het programma. De heren staan dan namelijk op Lollapalooza Berlin. Hierop voorbereiden doen we natuurlijk door één van de eerdere festivalshows van de band eens te checken, namelijk die op Best Kept Secret 2018.

Het lijkt nog als de dag van gisteren, maar inmiddels is het alweer 3 maanden geleden dat The National het publiek op Best Kept Secret betoverde. De band opende de show met ‘Nobody Else Will Be There’ van het in 2017 uitgekomen album Sleep Well Beast. Hierna volgt een optreden waarbij meer van dit nieuwe album wordt gespeeld, maar de band wisselt natuurlijk wel af met de klassiekers. Op deze manier weten de mannen het publiek meer dan anderhalf uur in hun greep te houden, waarbij de aandacht van de toeschouwers niet één keer verslapt. Was jij erbij en wil je nog eens lekker terugdromen naar dat moment? Of ben jij je volop aan het voorbereiden op vanavond en ben je benieuwd wat je te wachten staat? Bekijk dan hier het hele concert.

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

The National steeg vorige zomer, met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.

Sinds de eerste keer Rock Werchter in 2015 elk jaar wel op wat festivals te vinden. Staat standaard op de eerste rij weg te kwijlen bij Bazart, maar geniet evengoed van Rammstein en alles wat daar tussen zit. Als Brabantse blijft het enige dat boven festivals gaat wel toch altijd carnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.