Metallica met Europese tour naar Amsterdam en Brussel

1799
metallica

Metallica is helemaal terug. De metalband kondigt vandaag een tournee aan die door heel Europa trekt. Met de aankondiging van deze tour lijken festivals helaas uitgesloten.

Natuurlijk worden België en Nederland niet overgeslagen door James Hetfield en co. De Amerikanen zijn op 11 juni te vinden in de Johan Cruijff Arena, Amsterdam. Ook doet Metallica het Koning Boudewijnstadion, Brussel aan op 16 juni. Als ‘special guest’ neemt de band Ghost en Bokassa mee door Europa.

Wanneer je kaarten wil voor een van de shows, dan moet je vrijdag klaar gaan zitten. Om 10:00 uur gaan de kaarten voor de Johan Cruijff Arena en het Koning Boudewijnstadion in de verkoop. Kaarten voor het concert in Amsterdam zijn te krijgen vanaf €88,48 en kosten maximaal €140,-. Tickets voor de show in Brussel varieert tussen €77,37 en €137,85.

Metallica

De Amerikaanse band Metallica houdt zijn muzikale reputatie bijna 40(!) jaar lang hoog. De band ontstond begin jaren 80 en scoorde sindsdien wereldhits met onder meer ‘Master Of Puppets’, ‘Enter Sandman’ en ‘Nothing Else Matters’. Het laatste wapenfeit van de heren dateert alweer uit 2016, toen Hardwired… To Self-Destruct verscheen. Het is alweer even geleden dat ze voor het laatst op Europese festivals opgetreden. Aankomend festivalseizoen doet de band het Amerikaanse Austin City Limits aan, en vorig jaar stonden ze nog op het Chileense Lollapalooza. Het wordt dus hoog tijd dat we James Hetfield en co weer op de Europese festivalweides gaan zien.

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.