‘Muse in 2019 naar België’

1844
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Goed nieuws voor de Belgische Muse-fans. De band heeft aan Studio Brussel verzekerd in 2019 ook een show in België te geven. 

Muse heeft onlangs een tour aangekondigd in het teken van nieuwe album Simulation Theory. Met die tour doen de heren onder andere Nederland, het Goffertpark in Nijmegen, aan. Een show in België stond echter nog niet op de agenda. Maar geen zorgen: in een interview met Studio Brussel verzekert de band ons dat we ook een optreden op Belgische bodem mogen verwachten.

Tot nu toe staan er met name losse concerten op de agenda voor de Britten. Deze show kan wel eens de eerste festival-bevestiging zijn. Het optreden in België zou zo maar eens op het festivalperk in Werchter zijn.

Muse

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbizin 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven studioalbums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. De achtste plaat Simulation Theoryverschijnt in november van dit jaar. De nieuwste single ‘Pressure’ is net uit.

Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer twee jaar geleden; in 2016 deed Muse Lowlands aan. Zien we de band volgend jaar weer terugkeren op een Nederlands of Belgisch festival?