Nieuw album Rammstein bijna klaar, stadiontour op komst?

Rammstein
Photo: R.P. Brown

Goed nieuws voor Rammstein fans! De band laat weten bijna klaar te zijn met het nieuwe album. Daarnaast gaan er geruchten over een stadiontour in de rondte. 

De band laat op Facebook weten met de laatste loodjes van het nieuwe album bezig te zijn. Momenteel zijn ze bezig met de opnames van het orkest en koor in Minsk, te zien op onderstaande afbeelding: Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, mensen op toneel, mensen die muziekinstrumenten bespelen, concert en binnen

Een datum en titel voor het nieuwe album zijn echter nog niet gegeven. Op facebook houden ze het slechts bij ‘album nr. 7’.

Naast de komst van het nieuwe album, gaan ook de geruchten dat de band in 2019 een stadiontour zal houden. Volgens Regioactive.de is de kans namelijk aanwezig dat de band in juni 2019 een concert geeft in het stadion van Dynamo Dresden. Of hier inderdaad een stadiontour aan vastzit is nog niet bekend. Wel staat de band op 31 december en 2 januari in Mexico op het podium, wellicht al met een nieuw album op zak.

Rammstein

Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Het Duitse zestal behoeft eigenlijk geen inleiding. Ze maken al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van de klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zes studioalbums uit, waarvan de meest recente alweer uit 2009 dateert. Ondanks dat de band zuinig is met het uitbrengen van nieuwe albums laat de band hun fans niet in de steek. Rammstein tourt ook zonder nieuwe muziek de wereld rond en speelt iedere festivalweide plat. De Duitsers pronkten de afgelopen jaren bovenaan de affiches van Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download