We vroegen De Likt, Triggerfinger, Fresku en meer naar dé festivalact van 2018

BKS 2018
Foto: Ben Houdijk (Best Kept Secret 2018)

September bij Festileaks betekent traditiegetrouw terugblikken op het afgelopen festivalseizoen. Daar zijn we dan ook volop mee bezig. Tot en met 21 september kun je stemmen op jouw Festivalacts Top 100 van 2018. Maar wat vinden de professionals zelf eigenlijk de act van het jaar?

Deze zomer strikten we een hoop artiesten voor onze Festivalinterviews. Zij vertelden onder andere over hun eigen shows, favoriete festivals én tipten ons over de pareltjes van het seizoen. Laat je inspireren door o.a. De Likt, Fresku en Di-rect.

De Likt stemt op LCD Soundsystem

De Likt

“Die gasten met die discobal, LCD Soundsystem, daar was ik aangenaam door verrast. Over de show was echt goed nagedacht. Die lichtshow en alles. Ook tof om te zien hoe ze elk nummer van begin tot eind aan elkaar spelen.”

Triggerfinger gaat voor Nick Cave

Triggerfinger
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

“Nick Cave is een van mijn absolute helden. Ik zag hem begin dit seizoen in Antwerpen nog een keer. Nog steeds doet hij totaal het tegenovergestelde van andere acts. Geen visuals, maar sober en met persoonlijkheid. Ik dacht dat die keuze wel een risico met zich mee zou brengen, maar toen ik naar buiten liep realiseerde ik dat hij me echt had gepakt met zijn muziek.”

St. Paul kiest Khruangbin

St. Paul

“Een typische band waarbij je het doorbreken al een tijdje voelde borrelen. Ze maken geweldige muziek. De mix van classic soul met Thaise invloeden maakt het nét iets anders dan anders. Op Best Kept Secret 2018 waren ze echt geweldig.”

Tamino gaat voor Nick Cave

Tamino Colin Greenwood

“Ik ben een enorme fan. Objectief gezien zou je kunnen zeggen dat er niet veel artiesten zijn die zo één zijn met het publiek, en tegelijkertijd zo verheven. Tegen Nick Cave kijk ik op.”

Fresku kiest Kendrick Lamar

Fresku
Foto: Don Crusio/Festileaks

“Kendrick Lamar is een rasechte, doorgewinterde hiphopper. Hij is echt een goede act. Zelfs voor mensen die niets met hiphop hebben. Daarnaast laat hij zien dat rappers evengoed grote kunstenaars kunnen zijn. Ik ben echt gewoon fan.”

Festivalacts Top 100

Overtuigd? Tot 21 september kun je je stem uitbrengen. Uiteindelijk bepaalt het publiek de Festileaks Festivalacts Top 100.

 Direct stemmen op de Festivalacts Top 100