Advertisement

Festivalconcert: Muse op NOS Alive 2015

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Vorige week kwam het heugelijke nieuws dat de mannen van Muse Rock Werchter 2019 zullen afsluiten. Een fantastische aankondiging voor iedereen die van energieke optredens en opzwepende muziek houdt, want de band zet knalshows neer als geen ander. Geniet daarom van het optreden dat de heren neerzetten op NOS Alive 2015. 

Het is bekend dat Muse een grote groep diehard fans heeft, maar zij zijn niet de enigen die blij moeten zijn met deze bevestiging. De drie heren weten hoe ze een goede show moeten neerzetten. Een festivalconcert van de band staat garant voor scheurende gitaren, duizelingwekkende uithalen en veel confetti en rookmachines. Zo ook het optreden dat ze in 2015 gaven op NOS Alive. De toon wordt meteen gezet met ‘Psycho’ en ‘Supermassive Black Hole’. Anderhalf uur lang blijft de energie hoog en kan het publiek niets anders dan uit z’n dak gaan. Matthew Bellamy is goed in vorm en zit er bij de vele uithalen in de setlist geen millimeter naast. De absolute uitsmijter van het concert is ‘Knights Of Cydonia’. Bellamy levert tijdens het nummer, gehuld in de Portugese vlag, een paar gitaarsolo’s waar je geheid kippenvel van krijgt. Ga er dus lekker voor zitten een laat je wegblazen door dit powertrio!

https://www.youtube.com/watch?v=W5CkuPMALRc

Muse

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven studioalbums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. De achtste plaat Simulation Theory verschijnt in november van dit jaar.

Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer twee jaar geleden; in 2016 deed Muse Lowlands aan. Gelukkig komen ze komend seizoen weer naar Europa en zijn ze dus onder ander te bewonderen op Rock Werchter.

NOS Alive Logo

NOS Alive 2024

Locatie
Portugal
Lissabon, Portugal
Datum 11-13 juli 2024
Tickets Kopen