P!nk in 2019 naar Johan Cruijff ArenA

P!nk staat op 16 juni 2019 in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Dat was te zien op een pagina van Ticketmaster. De zangeres liet eerder al weten dat op dinsdag 16 oktober haar complete Europese tournee wordt aangekondigd.

Het bericht was offline gehaald, maar inmiddels is de hele Europese tour van P!nk aangekondigd en staat alles online. De pagina werd afgelopen weekend al gevonden door gebruiker Jesper van het Festileaks Festival Forum. Op de aanmeldpagina stond deze tekst over het optreden:

Deze aanmeldpagina is offline gehaald door Ticketmaster.

Via de pagina van Ticketmaster kunnen fans zich tot en met maandag 22 oktober inschrijven om kans te maken op een speciale fan pre-sale. De gelukkige fans ontvangen op 24 oktober ’s avonds een e-mail als ze zijn ingeloot of niet. Op donderdag 25 oktober krijgen de fans een sms als ze zijn ingeloot. Na de fan pre-sale gaan ook normale tickets in de verkoop. P!NK’s Verified Fan presale begint op donderdag 25 oktober om 10:00 uur ‘s ochtends. De reguliere ticketverkoop start op vrijdag 26 oktober, 10:00.

Na de release van haar album Beautiful Trauma ging P!nk op een uitgebreide Amerikaanse en Australische tournee. Europese fans moesten vervolgens lang wachten op hun beurt.

P!nk staat een kleine week na Pinkpop in Nederland en Rock Werchter (België). Het festival in Landgraaf vindt plaats van 8 tot en met 10 juni 2019. Een optreden van de zangeres op het evenement is nooit helemaal uitgesloten, maar met deze aankondiging niet waarschijnlijk. Wel is er tussen New York en Amsterdam nog een gat van bijna drie weken. Ze was in 2013 voor het laatst in Nederland te bewonderen. Toen speelde ze in de Ziggo Dome. Drie jaar eerder gaf ze shows op Pinkpop en Rock Werchter.

P!nk

Sinds haar debuut in 2000, heeft P!nk (Alecia Moore) maar liefst acht platen uitgebracht en wereldwijd meer dan 60 miljoen albums, 130 miljoen singles en 2,4 miljoen DVD’s verkocht. Ook behaalden veertien van haar singles de top 10 in de Billboard Hot 100 charts, waarvan vier een nummer-1-hit werden. De rockster is geen vreemde op Europese festivals en staat bekend om de sterke shows die ze daar neerzet. Tijdens haar nieuwe wereldtournee in 2019 zal ze ook Europa aandoen.