Het heeft even geduurd, maar de Britse rockband The Cure is terug. Nadat de eerste bevestigingen boven water kwamen, verkondigde de band zelf ‘ongeveer 20 festivals‘ op de planning te hebben staan. En yes, één van deze festivals is Rock Werchter. Om deze reden blikken we nu alvast vooruit en zijn we benieuwd: welke tracks wil jij graag horen?

We zijn slechts één jaar verwijderd van de 40e verjaardag van album numero uno van The Cure: Three Imaginary Boys. Sindsdien hebben de mannen volgens de officiële papieren 190 nummers uitgebracht, verdeeld over een totaal van dertien studioalbums. Binnen dit pot volle repertoire aan nummers vind je legendarische tracks als ‘Close To Me’, ‘Boys Don’t Cry’ en natuurlijk ‘Friday I’m In Love’, maar ook tal minder gedraaide platen. Om deze reden presenteren we vandaag een verfijnde selectie aan nummers, waarmee jullie aan de slag kunnen om de absolute Best Tracks te bepalen!

1990 – heden

The Cure

Wat zijn jouw favoriete tracks uit 'de latere jaren'? (1999 - 2009)

View Results

Laden ... Laden ...

The Cure

Wat zijn jouw favoriete tracks uit 'de overgangsperiode'? (1992 - 1998)

View Results

Laden ... Laden ...

The Cure

Wat zijn jouw favoriete tracks uit 'het wereldwijde succes'? (1987 - 1991)

View Results

Laden ... Laden ...

1979 – 1989

The Cure

Wat zijn jouw favoriete tracks uit 'het commercieel succes? (1983 - 1986)

View Results

Laden ... Laden ...

The Cure

Wat zijn jouw favoriete tracks uit 'de gothic fase'? (1980 - 1982)

View Results

Laden ... Laden ...

The Cure

Wat zijn jouw favoriete tracks uit 'de begintijd'? (1973 - 1979)

View Results

Laden ... Laden ...

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen.

Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar, de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. Met aankondigingen in Italië en Griekenland zijn de eerste Europese optredens een feit. Gaan we de heren deze zomer ook dichter bij huis zien? Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.

Rock Werchter 2019

RW2018_Rock Werchter
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. De headliners van 2018 waren groter dan groots: Gorillaz, Queens of the Stone Age, The Killers, Jack White, Pearl Jam, Nick Cave en Arctic Monkeys. Met de 45e editie op komst, zal de organisatie weer alles uit de kast moeten halen om voorgaande edities te evenaren, of zelfs te overtreffen.

Met de bevestiging van The Cure en Mumford & Sons is in ieder geval de eerste stap gezet. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?