The Cure gaat in 2019 uitgebreide festivaltournee tegemoet: ‘ongeveer 20 festivals’ op de planning

The Cure

De Britse rockband The Cure is terug van weggeweest. Na aankondigingen voor het Griekse Ejekt en het Italiaanse Firenze Rocks laat zanger Robert Smith weten dat er meerdere festivalshows gaan volgen.

Een nieuwe tournee van The Cure zat al langere tijd in de pijplijn. Frontman Robert Smith gaf eerder dit jaar al aan druk bezig te zijn met het plannen van een festivaltour. Hij laat nu via Twitter weten dat de band volgende zomer op zo’n 20 festivals te bewonderen is. De meeste festivalshows vinden bovendien plaats op Europees grondgebied.

De twee shows op Ejekt en Firenze Rocks vinden plaats op 16 juni en 17 juli. Er zijn verschillende Europese festivals, waaronder Rock Werchter en Pinkpop, die in dezelfde periode plaatsvinden.

The Cure

De band rondom excentrieke zanger Robert Smith wordt in 1976 opgericht onder de naam The Easy Cure. In 1978 verandert de band de naam naar The Cure en brengen ze de eerste single ‘Killing an Arab’ uit. Vele klassiekers als ‘A Forest’, ‘Friday I’m in Love’ en ‘Close To Me’ volgen.

Dit jaar bestaat de band alweer 40 jaar, de hoogste tijd voor een nieuwe festivaltour. Met aankondigingen in Italië en Griekenland zijn de eerste Europese optredens een feit. Gaan we de heren deze zomer ook dichter bij huis zien? Het laatste festivaloptreden van The Cure in Nederland stamt alweer uit 2012. De Britse band sloot toen Pinkpop af.