Advertisement

Poster spotting: komen de grootheden nog één keer samen op Graspop 2019?

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk bijna nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Deze keer in de spotlight: Graspop 2019.

Na een weergaloze editie in 2018, kijken de fans van metal en rock alweer reikhalzend uit naar Graspop 2019. Een trouwe Festileaks-volger en fan van festivals als Graspop en Fortarock, stuurde ons via Facebook de volgende poster:

De headliners

KISS, Tenacious D, Slipknot, Slayer; hoeveel headliners staan er eigenlijk op deze poster? En wat te denken van de namen die daarna komen. Met Korn, Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators en Nederlandse trots Within Temptation zou dit een affiche zijn waar menig festivalfan van gaat zwijmelen. De hamvraag is alleen: hoe geloofwaardig is de komst van al deze bands?

De geloofwaardigheid

Laten we met het bovenste rijtje beginnen. KISS begint in januari 2019 aan hun afscheidstournee, die maar liefst drie jaar zal duren. Of zij hun laatste kunstje ook naar Graspop 2019 brengen is niet bekend, maar de mogelijkheid is er zeker. Volgens Def Leppard gitarist Phil Collen gaat de band in 2019 op wereldtournee. Ze zijn wel al aangekondigd voor Rock Fest Barcelona dat 4 t/m 7 juli 2019 plaatsvindt. Slipknot neemt -als we zanger Corey Taylor mogen geloven- in 2019 een nieuw album op, om vervolgens opnieuw liveshows te gaan doen. Wanneer dit album af zou moeten zijn is echter nog niet bekend gemaakt.

Andere namen kunnen wél al met potlood ingevuld worden. Zo staan Slayer, Manowar en Dropkick Murphys op Hellfest 2019. Dit Franse festival vindt in hetzelfde weekend plaats als Graspop 2019. 1+1=2? Ook Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators zou naar Graspop 2019 af kunnen reizen. Bon Jovi is een grote kanshebber, maar nog niet bevestigd. Tot slot, zijn er tot nu toe geen shows van Guns ‘N Roses gepland in 2019 én is het nieuwe Living The Dream is pas net verschenen…

Graspop 2019

Graspop 2018 - Volbeat
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Dessel, België. Het festival weet ieder jaar een line-up te presenteren met de grootste namen uit de hardrock en metal. Zo stonden voorgaande jaren al acts als Volbeat, Black Sabbath en Slayer op de planken. Vooralsnog zijn er geen bevestigingen voor Graspop 2019. Maar niet getreurd: Festileaks houdt je op de hoogte van het laatste nieuws.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen