20 november 2001: P!nk brengt M!ssundaztood uit

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat P!nk één van de headliners voor Rock Werchter 2019 is. Vandaag gaan we echter terug naar een tijd waar P!nk alleen nog maar kon dromen van een headliner-positie: 2001. Het is vandaag namelijk precies 17 jaar geleden dat P!nk’s tweede album uitkwam. Hiep hiep hoera voor M!ssundaztood!   

Met haar debuutalbum Can’t Take Me Home wist Alecia Moore a.k.a. P!nk al een aardige schare fans te verkrijgen. Het was echter de o-zo-belangrijke tweede plaat M!ssundaztood die de zangeres een definitieve popster-status opleverde. De critici waren misschien niet unaniem enthousiast, maar het publiek werd verliefd op P!nk. Het album ging meer dan 5.000.000 keer over de toonbank en bereikte de zesde plek in de Billboard Album Top 100.

Tracklist 

in Alles aan M!ssundaztood schreeuwt zeroes. Het kapsel, de albumcover, maar vooral de muziek. Sluit even je ogen en zet ‘Just Like A Pill’, ‘Get The Party Started’ of ‘Don’t Let Me Get Me’ op vol volume. Waar ben je? Waarschijnlijk weer terug op je kinderslaapkamer, één van je eerste huisfeestjes of in de pauze op de middelbare school. Flippo’s in je zak en P!nk die uit je walkman knalt, beter werd het leven niet. 

Opvallend op de tracklist is ‘Misery’, de achtste track op M!ssundaztood. Daar wordt pink namelijk bijgestaan door niemand minder dan Steven Tyler. Ja echt, leadzanger van Aerosmith Steven Tyler. Hij geeft samen met P!nk een aardig soulfull duetje weg. Daarnaast krijgt de zangeres op ‘Respect’ hulp van beatboxer Scratch en wordt ze op ‘Lonely Girl’ bijgestaan door Linda Perry, de leadzangeres van 4 Non Blondes.

Wist je dat…

  • M!ssundaztood het op één na best verkochte album van een vrouwelijke artiest in 2002 was? Alleen die andere koningin van de zeroes-pop, Avril Lavigne, bleef haar voor.
  • … P!nk haar eerste, tweede en derde plaat in 2017 voor het eerst op vinyl uitgaf?
  • … P!nk voordat M!ssundaztood uitkwam al een Grammy op zak had? Ze won ‘Beste popsamenwerking met vocalen’ voor haar medewerking op ‘Lady Marmelade’.
  • … P!nk ter promotie van haar tweede album in het voorprogramma van ‘N Sync stond?
  • … Linda Perry niet alleen meezingt op ‘Lonely Girl’, maar ook veel nummers op M!ssundaztood heeft helpen schrijven?
  • … P!NK in 2002 twee MTV VMA’s in de wacht sleepte? Voor de videoclip van ‘Misunderstood’ werd ze beloond met de prijzen voor ‘Beste video vrouwen’ en ‘Beste dance video’.
  • … M!ssundaztood in eerste instantie een stuk meer grof taalgebruik bevatte? Het album werd gecensureerd om de gevreesde ‘parental advisory’-sticker te ontlopen.

P!nk

https://www.youtube.com/watch?v=bBW-trKa9Lo

Sinds haar debuut in 2000 heeft P!nk (Alecia Moore) maar liefst acht platen uitgebracht en wereldwijd meer dan 60 miljoen albums, 130 miljoen singles en 2,4 miljoen DVD’s verkocht. Ook behaalden veertien van haar singles de top 10 in de Billboard Hot 100 charts, waarvan vier een nummer 1-hit werden.

De rockster is geen vreemde op Europese festivals en staat bekend om de sterke shows die ze daar neerzet. Vorig jaar stond de popster nog op Sziget 2017. Ter ere van haar nieuwste album Beautiful Trauma is ze aankomende zomer weer op festivals over heel de wereld te bewonderen, bijvoorbeeld als headliner op Rock Werchter 2019.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.