Het beste van week 42: P!nk en Muse naar Rock Werchter, de vetste aftermovies en meer

Muse 2018

De festivalkalender krijgt vorm, de headlinerspots beginnen zich op te vullen en de geruchtenmolen draait op volle toeren. Elke week regent het nieuws uit de festivalwereld, wij zetten het belangrijkste op een rij.

1. P!nk derde headliner voor Rock Werchter
Afgelopen dinsdag maakt het festival bekend dat de Amerikaanse poprockchick, in het kader van haar P!NK Beautiful Trauma World Tour, op donderdag 27 juni headliner is op Rock Werchter. Tijdens deze tour geeft ze ook een concert in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam op 16 juni 2019.

2. Rammstein in 2019 op grote festivals
De band maakte in een interview bekend dat ze in 2019 verschillende grote festivals aandoen. In het voorjaar moet het nieuwe album van de Duitse band verschijnen. Eind oktober zal bekend worden gemaakt op welke festivals Rammstein te bewonderen zal zijn.

3. Eurosonic Noorderslag deelt 21 nieuwe namen
Het Groningse showcasefestival maakte deze week een reeks van 21 nieuwe namen bekend voor de editie van 2019, waaronder Octavian, Vulpynes en Haerts. In lijn met de focus van dit jaar zijn de meeste artiesten van Tsjechische en Slowaakse afkomst. De kaartverkoop op de website van Eurosonic is vrijdag van start gegaan.

4. The Cure naar Rock en Seine en EXIT 2019
De Engelse rockband zal op 23 augustus 2019 optreden op het festival in Parijs. Daarnaast zal de band te aanschouwen zijn op het Servische EXIT Festival (4 t/m 7 juli 2019). De Britten treden voor het eerst in Servië op, en mogen zich direct opmaken voor een show op de mooiste festivallocatie van Europa; EXIT won afgelopen maand namelijk nog de Festileaks Festival Award voor ‘beste locatie’.

5.. Muse afsluiter Rock Werchter 2019
De Britse rockband kondigde de laatste tijd verschillende tourdata aan, waaronder een in het Nijmeegse Goffertpark. Deze week werd bekend dat Matthew Bellamy & co. de vijfenveertigste editie van Rock Werchter mogen afsluiten. In 2015 stond de band voor de laatste keer op het Belgische festival. Met The Cure, P!nk, Mumford & Sons en Muse zijn alle headliners van Rock Werchter nu bevestigd.

6. De vetste aftermovies van 2018
Afgelopen week hebben we een selectie gemaakt van de tien tofste aftermovies van het afgelopen festivalseizoen. Voor deze lijst hebben we vooral gelet op originaliteit en naar wat het verhaal achter de film is. Welke is jouw favoriet?

Het Beste Van

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.